Galatasaray Akhisar Belediyesporû devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Akhisar Belediyespor'u konuk etti. Hafta arası kupada karşı karşıya gelen ekiplerin mücadelesinde kazanan 3-2'lik skorla Galatasaray oldu. Galatasaray bu galibiyetle Spor Toto Süper

Galatasaray Akhisar Belediyesporû devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Akhisar Belediyespor'u konuk etti. Hafta arası kupada karşı karşıya gelen ekiplerin mücadelesinde kazanan 3-2'lik skorla Galatasaray oldu.

Galatasaray bu galibiyetle Spor Toto Süper Lig'de puanını 29'a çıkardı ve rakibini 1 puan geride bırakmayı başardı. Akhisar Belediyespor ise 28 puanda kaldı.

Sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 26'da Umut, 39'da Podolski ve 56'da Yasin Öztekin atarken, Akhisar Belediyespor'un gollerini 48. dakikada N'Guema ve 74. dakikada Rodallega attı.

DENİZLİ'NİN SÜRPRİZİ TARIK ÇAMDAL OLDU

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda mecburi değişikliklere gidildi. Cezalı Selçuk ve sakat Burak yerine Mustafa Denizli Bilal Kısa ile Umut Bulut'u sahaya sürdü. Denizli'nin asıl sürprizi ise Tarık Çamdal'a ilk 11'de şans vermesi oldu. Kupadaki maçta da sahaya 11'de çıkan Tarık böylece bu sezon ilk kez bir lig maçında sahaya 11'de çıkmış oldu.

Uzun bir aradan sonra gündüz maçına çıkan Galatasaray, karşılaşmaya kontrollü bir başlangıç yaptı. İlk 5 dakika geçilirken iki ekip de oyuna halimiyetini koymaya çalıştı.

İlk dakikalarda sarı-kırmızılı takımın en dikkat çeken yanı, önde pres yapması oldu. İlk 15 dakika geçilirken, topla oynama oranlarında da Galatasaray'ın %64'e, %36'lık bir üstünlüğü vardı.

21. dakikada gelişen Akhisar Belediyespor atağında Lukas Podolski'nin Sami'ye arkadan yaptığı müdahaleyi hakem faul olarak değerlendirdi. Galatasaray sahasının sol ortalarından kazanılan serbest vuruşu Akhisar Belediyespor'da Güray Varol kullandı. Güray'ın ceza sahasına havalandırdığı topa arka direğe hareketlenen Rodallega dokundu ancak golcü oyuncu istediği gibi bir vuruşu çıkaramadı. Galatasaray file bekçisi Muslera, topu kontrol etmeyi başardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler