Futbolun kalbi Antalya'da atıyor

Antalya, olumlu hava koşullarının yanı sıra son zamanlarda otellere futbol sahaları yapılmasıyla Türkiye ve Avrupa futbol takımlarının ilk aklına gelen şehir olma özelliği taşıyor. Türkiye'de ve Avrupa liglerinde devre arasına girilmesi, Rusya'da ve İskan

Futbolun kalbi Antalya'da atıyor

Antalya, olumlu hava koşullarının yanı sıra son zamanlarda otellere futbol sahaları yapılmasıyla Türkiye ve Avrupa futbol takımlarının ilk aklına gelen şehir olma özelliği taşıyor.

Türkiye'de ve Avrupa liglerinde devre arasına girilmesi, Rusya'da ve İskandinav ülkelerinde ise liglerin bitmesiyle, Antalya'ya Ocak ayı sonuna kadar çok sayıda futbol takımının gelmesi bekleniyor. Antalya'nın Belek Beldesi'nde Turkcell Süper Lig takımlarından Ankaraspor Rixos Otel, Trabzonspor Gloria Otel, Sivasspor Sueono Otel'de kamp yaparken, Kundu Bölgesi Kayserispor ve Eskişehirspor'u ağırlıyor. Konyaspor, Side'de hazırlıklarını sürdürürken, Gaziantepspor devre arası hazırlıklarına yarın Antalya Mardan Spor Kompleksi Tesisleri'nde başlayacak.

İkinci yarı hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Beşiktaş da, Fortis Türkiye Kupası grup maçlarından sonra Antalya Belek'te bir hafta kamp yapacak. 10 Ocak'ta deplasmanda Gaziantepspor ile oynayacağı kupa maçının ardından Antalya'ya geçecek Siyah-beyazlı takım, bir hafta Belek'te kampa girecek. Galatasaray ise, 8 Ocak Perşembe günü İzmir'de Altay ile oynayacağı kupa maçının ardından Antalya'ya geçecek ve 15 Ocak tarihine kadar Antalya'da kamp yapacak. Ayrıca yine Turkcell Süper Lig takımlarından
Kocaelispor, Gençlerbirliği ve Hacettepe de ikinci yarı hazırlıkları için Antalya'yı tercih eden takımlar arasında yer aldı.

Bundesliga takımlarından Werder Bremen, Bayer Leverkusen ve Nürnberg, Hollanda 1. Lig takımlarından Heerenveen ile Feyenord takımlarının yanı sıra milli futbolcu Gökdeniz Karadeniz ile Galatasaraylı eski futbolcu Hasan Kabze'nin de formasını giydiği Rusya Süper Ligi Şampiyonu Rubin Kazan ve Romanya 1. Lig takımlarından Steaua Bükreş de Antalya'ya gelecek takımlar arasında yer alıyor.

Bu arada Antalya'da şimdiye kadar resmileşen iki ayrı turnuva oynanacak. Bu turnuvalardan ilki Galatasaray, Bursaspor, Bayer Leverkusen ve Werder Bremen'in katılacağı Radyospor Kupası olacak. Turnuvanın ilk müsabakasında 10 Ocak Cumartesi günü saat 18.30'da Bursaspor ile Werder Bremen karşılaşacak. 11 Ocak'ta ise saat 19.30'da Galatasaray ile Bayer Leverkusen karşı karşıya gelecek. Eleme usulü yapılacak maçların mağlupları 13 Ocak Salı günü saat 17.30'da 3.-4.'lük mücadelesi için karşı karşıya gelirken, turnuvanın final maçı saat 21.00'de oynanacak.

Antalya'daki ikinci turnuva ise geçen sene gerçekleştirilemeyen Antalya Cup olacak. 8-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvaya Antalyaspor'un yanı sıra Trabzonspor, Bundesliga takımlarından Nürnberg ve Hollanda 1. Ligi takımlarından Heerenveen katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor