"Futbolda şiddeti bitireceğiz"

TFF Başkanı Mahmut Özgener, TBF Başkanı Turgay Demirel ve TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık, spor saha ve salonlarında yaşanan tribün olaylarına karşı güçbirliği oluşturmak adına ortak bir basın toplantısı düzenledi. Futbol Federasyonunun davetiyle gerçekle

"Futbolda şiddeti bitireceğiz"

TFF Başkanı Mahmut Özgener, TBF Başkanı Turgay Demirel ve TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık, spor saha ve salonlarında yaşanan tribün olaylarına karşı güçbirliği oluşturmak adına ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Futbol Federasyonunun davetiyle gerçekleşen toplantıda ilk sözü alan Özgener, "Bu şiddet olayları, spor dalının sorunu olmaktan çıkarak giderek büyüyen bir yara haline geldi. Voleybolda bile yaşanan olaylar problemin her yeri saran bir yara olduğunu gösteriyor. Korku ile izlenen maçların sayısı giderek arttı. Spiker deyimiyle; sahalarımızda görmek istemediğimiz hareketler artık tüm salonlarda yaşanan bir hal halini aldı. Biz nasıl bu hale geldik? Bu şiddet girdabına nasıl son vermeliyiz? Bunlar enine boyuna araştırılacak. Bu konunun önünü kesmek adına kararlıyız . Sayın Bakan, GSGM yetkilileri ve emniyet birimleri geçenlerde bir toplantı yapmıştı. Ortak hareket etmeliyiz, aksi halde şiddetin önüne geçemeyiz" diye konuştu.

Turgay Demirel ise bir an önce şiddetin önünü tamamen kesebilmek için herkesin el birliğiyle bu adımları atması gerektiğini söyledi.

Karabıyık ise "Sporda şiddetin yok edilmesi için toplumun tüm katmanlarında fikir birliği var. Kimse bundan memnun değil. Neredeyse bazı branşları hastalık derecesinde sevenler bile salonlardan uzaklaşmaya başladı" dedi.



HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler