Futbolda çözüm süreci Trabzon'suz olmaz

Haber61.net - Spor Servisi - Trabzonspor'a şike sürecinde bedelsiz hizmet veren  avukatlardan Erdem Egemen FİFA Başkanı Blatter’in açıklamalarının ardından açıklama yaptı.Başarılı hukukçu Av. Erdem Egemen Haber61net’e yaptığı açıklamada  FİFA’nın 25  Temm

Futbolda çözüm süreci Trabzon'suz olmaz

Haber61.net - Spor Servisi - Trabzonspor'a şike sürecinde bedelsiz hizmet veren  avukatlardan Erdem Egemen FİFA Başkanı Blatter’in açıklamalarının ardından açıklama yaptı.

Başarılı hukukçu Av. Erdem Egemen Haber61net’e yaptığı açıklamada  FİFA’nın 25  Temmuz 2014’de Trabzonspor’a gönderdiği resmi yazıda UEFA kararından sonra FİFA’nında devreye gireceğini belirttiğini ifade ederek”

Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nu ve Fenerbahçe Kulübü’nü Mayıs 2014’te UEFA ve FIFA’ya şikâyet etmişti. UEFA soruşturma açtı ve UEFA Disiplin Kurulu yetkisinin olmadığını belirterek davayı reddetti. UEFA Disiplin Kurulu’nun Gerekçeli kararı bekliyoruz. Karar geldiğinde  Temyiz Kurulu’na başvuru yapılacak.

135417.jpgFIFA’dan Trabzonspor’a 25 Temmuz 2014 tarihinde gönderilmiş bir yazı var. UEFA’nın kararından sonra, konuya FIFA Disiplin Kurulu’nun el atacağı belirtiliyor. Bu nedenle FIFA başkanı Blatter’in yaptığı açıklama yeni bir gelişme değil. Kişilere ilişkin disiplin soruşturması da halen devam ediyor. Bir süreç var ve bu takip ediliyor.

İlginçtir, ülke futbolu UEFA ve FIFA’da soruşturma altında, ama üç maymunu oynamaya devam ediyorlar. Şu ana kadar 4 kulübümüz, 2011 sezonunda şike yaptıkları için UEFA’dan farklı cezalar aldılar. Ama 2011 sezonunu yok sayarak futboldaki sorunlara çözüm bulma eğilimi olduğunu görüyoruz.

Trabzon, futbolda dünya şampiyonu olmuş iki lise, farklı sporlarda çok sayıda Dünya ve Avrupa şampiyonlukları çıkartmış sporcuların memleketidir. Şehrimiz bu gururu yaşamış ve ülkesine yaşatmıştır.

Bu nedenle, ülke sporunu geliştirmek için, diğer camialar kadar Trabzonspor Camiası’na da kulak vermek gerekir. Eğer futbolda çözüm sürecine girilecekse, Trabzonspor Camiası’nın talepleri dinlenmelidir ifadelerine yer verdi.

Haber 61 / Tuncay LAKOT

İŞTE BLATTER'İN YAPTIĞI O AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYIN!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor