Futbolda Avrupa arenasında yokuz

Filede Devler Ligi’nde Vakıfbank ve Eczacıbaşı Final Four’a kaldı. CEV Kupası’nda Galatasaray Daikin, Challenge’ta da Bursa BŞB yarı finalde. Potada ise kızları ve erkekleriyle Fenerbahçe başta olmak üzere Trabzonspor, Pınar Karşıyaka ve Banvit hedefe koş

Futbolda Avrupa arenasında yokuz

Filede Devler Ligi’nde Vakıfbank ve Eczacıbaşı Final Four’a kaldı. CEV Kupası’nda Galatasaray Daikin, Challenge’ta da Bursa BŞB yarı finalde. Potada ise kızları ve erkekleriyle Fenerbahçe başta olmak üzere Trabzonspor, Pınar Karşıyaka ve Banvit hedefe koşuyor.

Uluslararası arenada Türk takımları bu sezon Avrupa’nın adeta tozunu atıyor. Futbolda, dış sahada kalan tek temsilcimiz Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’nde Brugge önünde çeyrek final vizesi ararken, voleybol ve basketbol takımlarımız adeta tarih yazdı.

Yıllardır en başarılı olduğumuz salon sporu voleybolda gelenek değişmedi. Kadınlar şampiyonlar ligi’nde F.Bahçe Grundig’i eleyen Vakıfbank ile Zürih’i altın sette deviren Eczacıbaşı Final Four’a adını yazdırdı.

Bir takımımızın finalde olması artık kesin. CEV Kupası’nda G.Saray Daikin, Rus Omichka’yı yenerek, Challenge’ta da Bursa BŞB. Alman R.Raben’i saf dışı bırakıp yarı finale kaldı.

Potada da durum farklı değil. Eurocup’ta Pınar Karşıyaka ile Banvit son 8’e isimlerini kazıdılar. Daha önce ülkemize Beşiktaş’ın getirdiği EuroChallenge Kupası’nda ise Trabzon MP. Final Four’da mutlu son mücadelesi verecek.

Son olarak Kadınlar Euroleague'de Galatasaray'ı eleyerek Final Four'a kalan Fenerbahçeli kızlar ile Euroleague'de Fenerbahçe Ülker’in Barça ve CSKA Moskova’dan sonra Olympiakos’u da deplasmanda devirmesinin yanısıra 9 maçlık rekoru da kırarak, grubunda liderliğin en büyük favorisi durumuna gelmesi göğsümüzü iyice kabarttı.

Aynı organizasyondaki temsilcilerimizden Anadolu Efes de çeyrek final şansını hala sürdürüyor.

 

FİNAL TAKVİMİ

KADINLAR VOLEYBOL

CEV Şampiyonlar Ligi Final Four

4 Nisan Vakıfbank-Eczacıbaşı

CEV Kupası Yarı Finali

24 Nisan         Atom Trefl-G.Saray Daikin   

28 Nisan         G.Saray-T.Sopot       

Challenge Kupası Yarı Finali

25 Mart  Schweriner-Bursa BŞB Hamburg

29 Mart Bursa BŞB-Schweriner  Bursa

 

BASKETBOL

KADINLAR EUROLEAGUE FİNAL FOUR

10 Nisan    F.Bahçe-USK Prag   

 

EUROCUP Çeyrek Finali

Tarih Maç Şehir

18 Mart G.Canaria-P.Karşıyaka

18 Mart Paris-Banvit

25 Mart P.Karşıyaka-G.Canaria

24 Mart Banvit-Paris

EuroChallenge Final Four

24-26 Nisan Trabzon-Lemans/E.Rovaniri

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor