Futbolcular kampı terk etti

Kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, Antalya'da kampta bulunan takımın, Cornerspor'un organize ettiği turnuvada dün Kayseri Erciyesspor ile oynaması gereken maça, futbolcuların transfer taksitlerini alamamaları gerekçesiyle çıkamadığını söyledi. Yıllardır yaş

Futbolcular kampı terk etti

Kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, Antalya'da kampta bulunan takımın, Cornerspor'un organize ettiği turnuvada dün Kayseri Erciyesspor ile oynaması gereken maça, futbolcuların transfer taksitlerini alamamaları gerekçesiyle çıkamadığını söyledi.

Yıllardır yaşanan maddi krizin, geçmişteki yönetimlerin yaptığı yanlışlıklarla doruğa ulaştığını kaydeden Yakut, şöyle konuştu:

''Adnan Öktüren'in başkanlığında transfer edilen futbolculara peşinatları ile 17 maç başına düşen alacakları ödenmemişti. Bu nedenle Öktüren hem bu futbolcuları hem de takımı mağdur etmiştir. Bu yetmezmiş gibi takımın gerçeklerini, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve siyasilerden saklamıştır. Günlük politikalarla takımı zor günlere taşımıştır. Buna rağmen Sayın Bakan Mehdi Eker, Vali Mutlu ve milletvekillerinin desteğiyle kulüp bugüne gelebilmiştir. Yoksa kulüp daha önceden kapanmış olurdu. Dilencilik politikasıyla kulübe büyük zarar vermiştir.

Dün akşam itibariyle futbolcular kampı terk etmiştir. Gelinen noktada bu yükün altından nasıl kalkılacağı kesinlikle bilinmemektedir. Futbolcular, alacaklarından dolayı federasyona başvurmuştur. Oyuncular başka takımlara bedelsiz gidecektir. Futbolcular haklı olduğu için bu davranışı kınayamıyoruz. Onlar haklıdır. Bu sıkıntıya rağmen başarılı sonuçlara imza attılar. Diyarbakır halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum.''

TOPLAM BORÇ 12 MİLYON TL

Yakut, Diyarbakırspor'un toplam borcunun 12 milyon TL olduğunu belirterek, '' 5.5 milyon TL yönetici alacağı, 3 yıl önceki yönetim zamanından gelen ve FIFA'da kesinleşen 500 bin TL yabancı oyuncu alacağı, kalan kısmı ise futbolcu peşinat ve transfer alacağı, personel maaşı, SSK ve vergi borçlarıdır. Kulübün tüm gelirleri üzerinde haciz bulunmaktadır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor