Futbol var ama!

Ergun Ata, "Futbol var ama!" başlıklı yazısında Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası kaleme aldığı köşe yazısı."Futbol var ama!" Trabzonspor kaledeki sorunu tümden çözdü” yargısının yerleşmeye başladığı döneme denk düştü Sylva'nın hatası. Üstelik “Trabzonspo

Futbol var ama!

Ergun Ata, "Futbol var ama!" başlıklı yazısında Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası kaleme aldığı köşe yazısı.

"Futbol var ama!"

Trabzonspor kaledeki sorunu tümden çözdü” yargısının yerleşmeye başladığı döneme denk düştü Sylva'nın hatası. Üstelik “Trabzonspor oynamadan kazanıyor” derken, belki de en iyi oynadığı, yüksek tempo ve pas yaptığı, çok pozisyon ürettiği sezonun kendi ölçülerine göre en iyi futbolu sergilediği anlarda. Atamayana atıyorlar ama... Eloğlu hatayı affetmiyor. Kaldı ki, “bir hata” deyip geçiştirilecek gibi de değil. Daha Gaziantep'tekiler unutulmadı zira. Elden kaçırmalar, daha çok iştah kabarttırır, dikkat Sylva!
Futboluyla keyif verse de, bir hata golünün yanı sıra Yattara ve Gökhan katkı sağlayamadığı için skor üretemeyen Trabzonspor, son dakikada yediği golle kupaya veda etti. “Her neyse bu yükten kurtulduk” demek gibi bir lüksü olmadığı için sezonun ilk büyük hayal kırıklığını yaşatan Trabzon'u bekleyen bir de tehlike var ayrıca: Garip bir planlamayla iki günde bir maç oynamak durumunda bırakılan bordo mavililerde bu yüksek temponun acısı Cuma akşamı Ankara'da çıkarsa şaşmamak gerek.
“Sakata gelen Beşiktaş, Trabzon'a çok eksik gitti!” iddiaları, şark kurnazlığına yönelik. Ne yani, Gökhan Sivok'tan, Uğur Cisse'den çok mu kötü! Geçiniz. Ama Mustafa Denizli, belli ki rakibini çok iyi analiz etmiş, buna dikkat ediniz. Selçuk ve Colman'a ceza alanına yakın bölgede bırakın şut attırmayı nefes aldırmadı. Sonuçta rakibine mahkûm oynadığı bir karşılaşma da olsa 3 puanı alıp kupada yoluna büyük avantajla devam etmek, az bir başarı değil.
Bünyamin Gezer bu maçın hakemi değildi. Daha Servet'in eli hafızalardayken bu maça atanması ilginç rastlantı! Ersun Yanal'ı çocuk gibi azarlayıp kulübeye gönderirken mesleğinin modası gereği olacak “orantısız güç” kullanan Gezer, Bobo'dan fırçaları yerken kuzu gibiydi nedense. Bu maçı, hem kendi hataları hem de yardımcısının 2. yarı sürekli yanlış kalkan bayrağına rağmen futbolcuların iyi niyeti sayesinde vukuatsız kapadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor