"Futbol için sabırsızlanıyorum"

Ümit Özat, kulübün televizyonuna yaptığı açıklamada, sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, ABD'de yapılacak kontrollerden sonra doktorların izin vermesi durumunda ay sonunda antrenmanlara başlamak istediğini bildirdi.Futbolu çok

"Futbol için sabırsızlanıyorum"

Ümit Özat, kulübün televizyonuna yaptığı açıklamada, sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, ABD'de yapılacak kontrollerden sonra doktorların izin vermesi durumunda ay sonunda antrenmanlara başlamak istediğini bildirdi.

Futbolu çok özlediğini dile getiren Özat, “İyileştikten sonra hemen hemen her gün tesislere geldim. Dodo ve Mondragon ile her gün telefonda zaten görüşüyorum. FC Köln takımı benim ailem gibi. Ayaklarımda futbol oynamak için kıpırdanmalar hissediyorum. Yeniden futbol oynamak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Sezonun ikinci yarısında kadroya girmeye başlayan genç futbolcu Taner Yalçın'ın çok iyi bir yetenek olduğunu vurgulayan Özat, “Taner gibi birkaç genç daha var. Taner, ilerde süper bir yetenek olacak. Ne kadar iyi olduğunun sinyalini Wolfsburg maçında gösterdi. Zamana ihtiyacı var ve kendisine destek olmalıyız” dedi.

Ligde kalmak için en az 38 puana ihtiyaçları olduğunu ifade eden Özat, şöyle konuştu: “Bu puanı yakalayarak ligde düşme sıkıntısı yaşamayız. Gelecek yıl Lukas Podolski kadromuzda yer alacak. Onunla birlikte birkaç daha oyuncuya ihtiyacımız var. Bunlardan biri de benim. Kadromuz bu biçimde güçlendikten sonra gelecek yıl ilk 10'a girip hedefimizi UEFA Kupası'na katılmak olarak koymalıyız. Ben de yeniden futbola dönerek, bana destek olan taraftarlara ve herkese borcumu iyi futbolla ödemek istiyorum. Bundesliga'nın ilk Türk kaptanı oldum. Ben, FC Köln'ün tarihinde yer almak istiyorum ve bunun için futbola dönüp başarılı işler yapmak istiyorum.”

Özat, son kontrollerini yapmak üzere şu anda ABD'de bulunuyor. FC Köln Kulübü Basın Sözcüsü Christopher Lymberopoulos, Ümit'in ne zaman döneceği konusunda kesin bir tarih vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Öte yandan Bundesliga'nın 20. haftasında FC Köln, evinde Karlsruhe SC ile golsüz berabere kaldı.

FC Köln'ün Türk futbolcusu Taner Yalçın ile Karlsruhe SC'nin Türk futbolcusu Mahir Sağlık, maçta yedekler arasında yer aldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler