Futbol disiplininde değişiklik

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Futbol Disiplin Talimatı'nın "Takım Halinde Sportmenliğe Aykırı Hareket" başlıklı 30. maddesinde değişiklik yapılmasını kararlaştırdı. Buna göre, 30. maddenin a ve b bentlerinde düzenlenen, müsabaka öncesinde, sı

Futbol disiplininde değişiklik
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Futbol Disiplin Talimatı'nın "Takım Halinde Sportmenliğe Aykırı Hareket" başlıklı 30. maddesinde değişiklik yapılmasını kararlaştırdı.

Buna göre, 30. maddenin a ve b bentlerinde düzenlenen, müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az beş futbolcusunun hakem tarafından sarı veya kırmızı kartla cezalandırılması ile müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında takımın en az üç futbolcusunun hakem tarafından müsabakadan ihraç edilmesi hallerinde anılan ihlaller nedeniyle Turkcell Süper Lig kulüplerine verilen cezanın alt sınırları 7 bin 500 YTL, Bank Asya 1. Lig için 3 bin 750 YTL, TFF 2. Lig için 2 bin YTL, TFF 3. Lig için ise bin YTL olarak değiştirildi.

Görülen her bir sarı kart için

Turkcell Süper Lig kulüplerine, bin 500 YTL,
Bank Asya 1. Lig kulüplerine 750 YTL
TFF 2. Lig kulüplerine 400 YTL
TFF 3. Lig kulüplerine 200 YTL

Görülen her bir kırmızı kart için

Turkcell Süper Lig kulüplerine, 3 bin YTL,
Bank Asya 1. Lig kulüplerine bin 500 YTL
TFF 2. Lig kulüplerine 800 YTL
TFF 3. Lig kulüplerine 400 YTL para cezası verilecek.

Ayrıca, c bendinde düzenlenen, müsabaka öncesinde, sırasında veya sonrasında, birden fazla futbolcunun veya görevlinin birlikte hareket ederek bir müsabaka görevlisine hakaret etmesi, kararlarına karşı sportmenliğe aykırı şekilde itiraz ederek karşı çıkması, baskı kurmaya çalışması, tehdit etmesi, söz konusu kişiye karşı güç kullanması halinde profesyonel kulüplere kendi lig kategorilerinde 5 sarı kart görülmesi halinde verilen miktarda para cezası verilecek.

Yönetim Kurulu ayrıca, Fortis Türkiye Kupası Grup 3. maçlarının 7 Ocak, Grup 4. maçları 11 Ocak, gruplardaki son maçların ise 18 Ocak 2009 tarihlerinde oynanmasına karar verdi. Diğer yandan, Bank Asya 1. Lig'de 2008-2009 sezonunun ikinci yarısının 18 Ocak 2009 tarihinde başlaması ve sezonun 10 Mayıs 2009'ta oynanacak maçlarla sona ermesi hususu da karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor