Formula 1, 10 yıl daha Kanada'da

Formula 1'de Kanada ayağı Montreal için 10 yıllık yeni anlaşma imzalandı. Montreal Belediye Başkanı Denis Coderre, Formula 1 Grand Prix’in her yıl Montreal’de yapılan Kanada ayağının, 10 yıl daha düzenlenmeye devam edileceğini ve bunun için organizasyona

Formula 1, 10 yıl daha Kanada'da
Formula 1'de Kanada ayağı Montreal için 10 yıllık yeni anlaşma imzalandı.
 
Montreal Belediye Başkanı Denis Coderre, Formula 1 Grand Prix’in her yıl Montreal’de yapılan Kanada ayağının, 10 yıl daha düzenlenmeye devam edileceğini ve bunun için organizasyona 187 milyon dolar ödeneceğini açıkladı.
 
Başkan Coderre, belirlenen ücretin 62,4 milyon dolarının federal bütçeden, 62,4 milyon dolarının Montreal Turizm İdaresi’nden, 49,9 milyon dolarının eyalet bütçesinden ve 12,4 milyon dolarının da belediye tarafından karşılanacağını kaydetti. Coderre, Montreal Belediyesinin, yarışların yapıldığı Gilles Villeneuve Pisti'nin yenilenmesi için ilave olarak 32,6 milyon dolar harcayacağını belirtti.
 
Formula 1 yarışlarının her yıl Montreal ekonomisine 90 milyon dolar civarında getirisi olduğu hesaplanıyor. Formula 1’in Montreal yarışları, zaman zaman iptal edilmesine rağmen 1961 yılından bu yana yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler