Fırtına onlara diş geçiremedi

İstanbul’un ‘üç büyükleri’ olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı ortaya koyduğu mücadele ile şampiyonluğu Anadolu’ya taşıyan Trabzonspor, birçok kez dize getirdiği İstanbul takımlarını bu sezon yenme başarısı gösteremedi.Spor Tot

Fırtına onlara diş geçiremedi

İstanbul’un ‘üç büyükleri’ olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı ortaya koyduğu mücadele ile şampiyonluğu Anadolu’ya taşıyan Trabzonspor, birçok kez dize getirdiği İstanbul takımlarını bu sezon yenme başarısı gösteremedi.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon beklentilerin altında kalan Trabzonspor, İstanbul’un ‘üç büyükleri’ olarak anılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı bu sezon oynadığı maçlarda yenme başarası gösteremedi. İstanbul takımlarına karşı sergilemiş olduğu futbol ve yaptığı mücadele ile şampiyonluğu Anadolu’ya taşıyarak Türk futbolunda bir devrime imza atan Trabzonspor, bu sezon eski yıllarını arattı.

FENERBAHÇE MAÇINI HÜKMEN KAYBETTİ

Trabzonspor, İstanbul takımlarına karşı bu sezon ilk maçlarını İstanbul’da oynadı. İlk olarak Beşiktaş ile karşılaşan Karadeniz ekibi, müsabakayı 2-0 kaybetti. Bordo-mavililer, Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalırken, Kasımpaşaspor’a ise 3-2 mağlup oldu. İlk yarının son maçında ise İstanbul’da Galatasaray’a 2-1 mağlup olan Trabzonspor ligin ilk yarısında galibiyet sevinci yaşayamadı. Oynadığı 4 maçta ise sadece 1 puan çıkarabildi.

 

DEVAMI 2. SAYFADA



GALİBİYET GÖREMEDİ

Karadeniz ekibi ligin ikinci yarısında İstanbul takımlarına karşı oynadığı maçlarda ise adeta yıkım yedi. Bordo-mavililer sezonun ikinci yarısında ise İstanbul takımlarını evinde ağırladı. Beşiktaş ile ilk maçında 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, çıkan saha olayları nedeniyle tamamlanamayan Fenerbahçe maçı nedeniyle 3-0 hükmen yenik sayıldı ve sahası kapandı. Seyircisiz oynadığı Kasımpaşaspor ile 0-0 golsüz berabere kalan Trabzonspor, sahasındaki son maçında ise Galatasaray’a 4-1 mağlup olarak haftalardır oturduğu 4. koltuğunu takipçisi Sivasspor’a kaptırdı.

4 İSTANBUL TAKIMINDAN 3 PUAN ALABİLDİ

Trabzonspor, bu sezon İstanbul takımlarına karşı oynadığı 8 maçta. 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Atığı 5 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gördü. Bordo-mavililer, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Kasımpaşaspor’a karşı elde etiği beraberliklerle 3 puan elde edebildi.

GALİBİYET ÖZLEMİNE 17 MAÇA ÇIKARDI

Trabzonspor, İstanbul’un üç büyükleri, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşı olan galibiyet özlemine 17 maça çakırdı. Bu takımlar karşısında resmi maçlarda son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Süper Final'de Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek elde eden bordo-mavili ekip, bu tarihten itibaren 3 puan alamadı. Galatasaray’a 4-1 mağlup olan bordo-mavililer 16 maç olan galibiyet hasretini böylelikle 17 maça çıkarmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor