Final Four öncesi toplantı

Trabzon'da yarın başlayacak FIBA EuroChallenge Kupası Final Four karşılaşmaları öncesinde, organizasyonda mücadele edecek olan 4 takımın antrenörleri ve her takımdan birer oyuncu basın toplantısı düzenledi.Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Nenad Marko

Final Four öncesi toplantı

Trabzon'da yarın başlayacak FIBA EuroChallenge Kupası Final Four karşılaşmaları öncesinde, organizasyonda mücadele edecek olan 4 takımın antrenörleri ve her takımdan birer oyuncu basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Nenad Markovic ile oyuncu Novica Velickovic, Fransa'nın Nanterre takımı başantrenörü Pascal Donnadieu ve oyuncusu Kyle Weems, Romanya'nın Energia takımı başantrenörü Antonis Constantinides ve oyuncusu Porter Troupe, Almanya’nın Fraport Skyliners takımının başantrenörü Gordon Herbert ve sporcusu Danilo Barthel’in katıldığı toplantıda, kupa da sergilendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Nanterre Başantrenörü Donnadieu, Trabzon'da olmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu belirterek, yarın Fraport Skyliners ile çok önemli bir maç oynayacaklarını ve finale çıkmak istediklerini söyledi. Nanterre oyuncusu Kyle Weems ise, Frankfurt Skyliners'in çok zor ve atletik bir ekip olduğunu hatırlatarak, "İki yıl Almanya'da oynadım ve onları iyi tanıyorum. İyi oyun sergileyip finale kalmak istiyoruz" diye konuştu.

MARKOVİÇ: İYİ SONUÇ ALACAĞIZ

Trabzonspor Medical Park oyuncusu Velickovicde, yarın Romanya takımı Energia ile oynayacakları maçta, sahaya yüzde yüz performanslarını vermeye çalışacaklarını vurgulayarak, "İkinci bir şansımız yok. Onun için en iyi performansımızla oynayacağız ve maçı kazanacağız" dedi.

Bordo mavili takımın başantrenörü Nenad Markovic ise, organizasyonda yer alan 4 takımın da başarılı ve iyi takımlar olduğunu belirterek, "Turnuva, her gün daha da iyiye gidiyor. Avrupa’nın her yerinden çok iyi takımlar bu turnuvaya katıldı. Yarın kazanacağımıza inanıyorum. Takım üzerinde ekstra bir baskı oluşturmaya gerek yok. Ligde son 3 maçımızı kazandık. İyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Final four'un ilk gününde Trabzonspor Medical Park’ın rakibi olan Energia'nın başantrenörü Constantinides de, ''Bu kupaya başladığımızda final four bizim için rüya gibiydi. Bunu başardık. Burada olduğumuz için mutluyuz. Her 4 takım da burada olmayı hak etti. Rakibimize büyük saygımız var. Çok iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız" ifadesini kullandı. Romen ekibi oyuncusu Porter Troupe ise, çok önemli bir turnuvada mücadele ettiklerini ifade ederek, "Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bizim için ilk defa olduğunu biliyoruz. Oynayıp, göreceğiz" dedi.

Almanya’nın Fraport Skyliners Başantrenörü Gordon Herbert, Fransız rakiplerinin iyi bir takım olduğunu, yarın parkede ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Gelecek sezon Eurocup'ta mücadele edeceğiz. Bunun için genç oyunculara şans vererek tecrübe kazanmalarını sağlayacağız" dedi. Alman takımı oyuncusu Danilo Barthel de kendilerine inandıklarını, geçen hafta liglerinde lideri yendiklerini ve bu turnuvada da ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Trabzonspor M.P. Genel Menajeri Nihat Mala Haber61.net' yaptığı açıklamada "Organizasyonu almak için çok uğraştık. Takımız çok ciddi bir şekilde hazırlandı. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Artık Trabzonspor Basketbol takımı asansör takım hüviyetinden çıktı. Bundan sonra takım nerede olacak diye düşünmüyoruz. Her sozon final gurubunda mücadele edecek. Yönetimin 5 yıllık bir planı vardı. 5 yıl sonra Euro Lig'de oynayacak bir takım oluşturmak istiyorduk. Şuanda bu planımıza çok yaklaştık." dedi.

MAÇLAR CUMA VE PAZAR GÜNÜ

EuroChallenge Final-Four maçları Trabzon’un 7 bin 500 kapasiteli Hayri Gür Spor Salonu'nda oynanacak. Organizasyonun ilk günü olan yarın 16.30'da Fransa'nın Nanterre ile Almanya'nın Fraport Skyliners takımları karşılaşacak. Günün ikinci maçında ise saat 19.00’da Trabzonspor Medical Park, Romanya'nın Energia takımına karşı final vizesi almaya çalışacak. Pazar günü ise saat 16.30’da ilk günün mağlupları üçüncülük-dördüncülük maçında, galipler ise saat 19.00’da finalde karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor