Filenin Sultanları yine döktürdü

Filenin Sultanları, İtalya'da tarih yazmaya devam ediyor. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nın çeyrek finalinde son Dünya Şampiyonu Rusya'yı 3-0 mağlup eden Filenin Sultanları, yarı finale yükseldi.İtalya'da devam eden Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyo

Filenin Sultanları yine döktürdü

Filenin Sultanları, İtalya'da tarih yazmaya devam ediyor. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nın çeyrek finalinde son Dünya Şampiyonu Rusya'yı 3-0 mağlup eden Filenin Sultanları, yarı finale yükseldi.

İtalya'da devam eden Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nın çeyrek finalinde Türkiye ile Rusya karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk seti büyük bir çekişmeye sahne olurken Filenin Sultanları, 27-25 ile seti kazanarak 1-0 öne geçti.

Tarihinde 17 Avrupa Şampiyonluğu bulunan ve son Dünya Şampiyonu apoletiyle, turnuvaya katılan Rusya karşısında muhteşem bir oyun ortaya koyan Filenin Sultanları, etkili servislerin karşılığını aldı ve seti 25-21 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Son sette de oyunun kontrolünü elinde tutan Ay-yıldızlı voleybolcularımız, etkili servis atmaya devam ederken savunmada da çok iyi yardımlaşmada bulundu. Güçlü rakibinin moralini bozan bayan voleybolcularımız, seti 25-19 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı.

Özellikle Neslihan, ve Bahar'ın etkili servisleri ile Neriman, Esra ve Eda'nın hücumlarıyla etkili olan Filenin Sultanları'nda liberomuz Gizem de müthiş savunmasıyla alkış topladı.

Milli takımımız, maç sonunda büyük sevinç yaşanırken, Monza'da bulunan salonda Filenin Sultanları için yapılan marş da çalındı.

Milli takımımız, Avrupa Şampiyonaları tarihinde 2. kez yarı finale yükseldi. Filenin Sultanları, 2003 yılında Ankara'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda finale kadar yükselmeye başlamıştı.

Adını son 4 ülke arasına yazdıran voleybolcularımız, final-four maçları için İtalya'dan Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a geçecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor