Filenin Sultanları olimpiyatlara veda etti

Filenin Sultanları veda etti, gözyaşları sel oldu.

Filenin Sultanları olimpiyatlara veda etti

Türkiye - Güney Kore maçıyla Tokyo 2020'de heyecan devam etti. Filenin Sultanları Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tarihinde ilk kez çıktığı çeyrek finalde Güney Kore'ye 3-2 yenildi. Müsabaka boyunca müthiş bir mücadele örneği sergileyen Ay-yıldızlı ekibimiz organizasyondan alkışlarla ayrıldı.

GURURUMUZ OLDULAR 

A Milli Kadın Voleybol Takımımız 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda oyunu ve mücadelesiyle taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Filenin Sultanları çeyrek finalde Güney Kore'ye 3-2 yenilerek organizasyona veda etti.

İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER 

Olimpiyat tarihinde ilk kez Londra 2012'de mücadele eden Türkiye, Tokyo 2020'de tarih yazdı. Arjantin'i set vermeden deviren Ay-Yıldızlı ekibimiz çeyrek finale adını yazdırarak bir ilki gerçekleştirdi.

GRUBUNU 3. SIRADA TAMAMLADI 

Olimpiyat Oyunları'nda Çin ve Arjantin'i yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ABD ve İtalya'ya mağlup olmuştu. Filenin Sultanları son sınavında büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Rusya Olimpiyat Komitesi'ni 3-2 devirdi ve grubunu üçüncü sırada tamamladı.

HAZİRAN'DA 3-1 YENDİK 

Güney Kore ise A Grubu'nu 3 galibiyet, 2 yenilgiyle 3. sırada bitirdi. Dünya sıralamasında 13. olan Güney Kore'yle Türkiye, son olarak 20 Haziran'da Uluslar Ligi'nde karşılaşmıştı. Bu karşılaşmayı Ay-yıldızlı ekibimiz 3-1 kazanmıştı.

ETKİLİ BAŞLADIK 

Ay-yıldızlı ekibimiz bu kez Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek final mücadelesinde Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Ariake Arena'daki karşılaşmaya hızlı ve etkili başladık.

MERYEM VE ZEHRA DAMGA VURDU 

İlk sette Meryem Boz ve Zehra Güneş oyuna ağırlığını koydu. Mavi 'Şimşek' Meryem Boz'un smaçlarına, Eda Erdem ve Simge Aköz'ün başarılı savunması eklenince ilk 25-17 kazanarak 1-0 öne geçtik.

GÜNEY KORE EŞİTLİĞİ SAĞLADI 

İkinci sette tutuk bir görüntü çizdik. Hücumda ve savunmada istediğimizi yapamayınca Güney Kore ikinci seti 25-17 alarak durumu 1-1 yaptı.

ÜÇÜNCÜ SETTE MÜTHİŞ ÇEKİŞME 

Üçüncü sete de rakibimiz iyi başladı. Üst üste smaçlarla olan Güney Kore karşısında Meryem Boz'la direndik. Kaptan Eda Erdem'in devreye girmesiyle önce beraberliği sağladık, öne de geçtik. Ancak müthiş mücadele örneği sergilediğimiz bu seti 28-26 kaybedince Güney Kore 2-1 öne geçti.

TUĞBA ŞENOĞLU SAHNE ALDI 

Dördüncü sete hızlı ve etkili başladık. Rakibimiz direnmeye çalışsa da kenardan gelen Tuğba Şenoğlu sahneye çıktı. Rusya maçının yıldızı Tuğba, üst üste kazandırdığı sayılarla takımımızın bu seti 25-18 kazanmasında önemli rol oynadı.

10

KARAR SETİ SONUCU BELİRLEDİ 

A Milli Takımımız durumu 2-2 yaparken, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın sonucunu karar seti belirledi.

11

İYİ BAŞLADIK AMA... 

Son sette Tuğba Şenoğlu'nun üst üste sayılarıyla Türkiye, skorda 6-3'lük avantaj yakaladı. Hücumda topları öldürmekte zorlanan milli takım, saha değişimine 8-7 geride gitti.

12

SETİ 15-13 KAYBETTİK 

Büyük heyecana sahne olan son bölümde kötü manşet alan milliler, seti 15-13 maçı da 3-2 kaybederek elendi. Bu sonuçla Güney Kore yarı finale çıkan ilk takım oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler