Fikstürü FIFA belirleyecek

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yapılan 2014 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde D Grubu'nun fikstür toplantısı sonrası DHA mikrofonlarına bir açıklama yapan A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, "Toplantı üç saat sürdü ve olumlu bir sonuç al

Fikstürü FIFA belirleyecek

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yapılan 2014 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde D Grubu'nun fikstür toplantısı sonrası DHA mikrofonlarına bir açıklama yapan A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, "Toplantı üç saat sürdü ve olumlu bir sonuç alamadık" dedi.

2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde A Milli Futbol Takımı'nın da bulunduğu D Grubu'nun fikstür toplantısı yapıldı. Hilton Hotel'de TSİ 14.00'de başlayıp 17:15'de sona eren toplantıda, Hollanda ve Romanya arasında maçların takvimi konusunda uyuşmazlık yaşanınca toplantıdan nihai karar çıkmadı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Hollandalı çalıştırıcı Hiddink, "Mart ayında Romanya - Hollanda arasında oynanması gereken tek maçın haricinde tüm maçlar konusunda anlaşma sağlanmıştı. Romanya, alternatif olarak Hollanda'nın Haziran ayı teklifini kabul etmedi. İş böyle olunca şimdi D Grubu'nda ki maç program fikstürünü FIFA belirleyecek" dedi.

A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ise, "Bu tarz fikstür toplantılarında daha uzun süreli toplantılara da girdik. Özellikle altı ülkenin kendi menfaatlerini gözeterek, ancak altı ülkenin bir noktaya gelmesi kolay işler değil. Bugün ki toplantıya da ilk dakikadan son dakikaya kadar tüm alternatifler değerlendirildi. Her alternatif ortaya çıktığında, her ülke bir noktaya gelmeye çalışsa bu oluşmadı. Ancak şunu söyleyebilirim; özellikle ilk dakikadan son dakikaya kadar Türkiye olarak, kendine güvenen ve ikinci torbada yer alan bir ülke olarak hep olumlu ve pozitif yaklaştık. Bir netice alma yönünde adım attık. Ancak her ülkeden aynı şeyi bekleyemiyorsun, göremiyorsun. Dolayısıyla bugün de ne kadar çok alternatif üzerinden geçilse de bir noktada toplantı tıkandı" diyerek ileriki bir tarihte FIFA'nın öncülüğünde yapılacak kura çekimiyle fikstürün belirleneceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler