FIFA'ya şok! İtiraf ettiler...

Eski üst düzey FIFA yetkilisi Chuck Blazer, 2010 Dünya Kupası’nın Güney Afrika’nın seçimiyle ilgili rüşvet alındığını itiraf etti. 1990-2011 yıllarında Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu’nda (CONCACAF) ikinci en üst düzey yetkili k

FIFA'ya şok! İtiraf ettiler...
Eski üst düzey FIFA yetkilisi Chuck Blazer, 2010 Dünya Kupası’nın Güney Afrika’nın seçimiyle ilgili rüşvet alındığını itiraf etti.
 
1990-2011 yıllarında Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu’nda (CONCACAF) ikinci en üst düzey yetkili konumunda bulunan ve FIFA’nın yürütme komitesinde 1997-2013 yılları arasında görev yapan Chuck Blazer, rüşvet kabul edildiğini itiraf etti. Amerikalı FIFA yetkilisi, 2010 Dünya Kupası’nın ev sahibi olarak Güney Afrika’nın seçimiyle bağlantılı olarak rüşvet kabul edilmesi üzerinde yürütme komitesinde bulunan diğer üyelerle birlikte anlaşmaya varılmasının yanı sıra 1998 yılındaki organizasyonda da rüşvet alındığını söyledi.
 
İtiraflar, ABD’de 2013 yılında gerçekleştirilen ve Blazer’ın hakkındaki 10 suçlamayı kabul ettiği bir duruşmanın yeni yayınlanan transkriptinde yer aldı. Blazer’ın 2013’teki duruşma sırasında, “2004 yılı veya dolaylarında başlamak ve 2011 boyunca devam etmek üzere ben ve FIFA yürütme komitesindeki diğerleri Güney Afrika’nın 2010 Dünya Kupası’nın ev sahipliğini yapmasıyla bağlantılı olarak rüşvet kabul etmek üzerinde anlaştık” dediği ifade edildi.
 
Transkriptte ayrıca Blazer’ın, “Ben ve diğerleri 1996, 1998, 2000, 2002 ve 2003 yıllarında ulusal takımların yerel şampiyonası olan Altın Kupa organizasyonlarında yayın haklarıyla bağlantılı olarak rüşvet ve komisyon almayı kabul ettik” sözleri yer aldı.
 
Eski FIFA yetkilisi Chuck Blazer’a yönelik 10 suçlamanın bulunduğu 40 sayfalık dosyanın vergi kaçakçılığını da içerdiği belirtildi. Vergi kaçakçılığı soruşturmasını yürüten federal ajanların Blazer’ı tutuklaması sonrasında, Amerikalı futbol adamının ABD soruşturmalarında işbirliği yapmayı ve anahtarlığa saklanan bir mikrofon aracılığıyla meslektaşlarının konuşmalarını kaydetmeyi kabul ettiği öğrenildi. Transkriptte, savcıların FIFA’dan ve üyelerinden “baskıyla şantaj ve rüşvet örgütü” olarak söz etmeleri dikkat çekti.
 
Güney Afrika, dünya kupası organizasyonuna ev sahipliğini garantilemek adına 10 milyon dolar rüşvet ödendiği iddialarını dün reddetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor