FIFA'ya 1 milyar euro'luk suç duyurusu!

Aynı zamanda gazetecilik yapan, Aurelio Jimenez adlı avukat, "hakemin  felaket yönetiminin Kolombiya Milli Takımı'nın Dünya Kupası dışında kalmasına  neden olduğu" iddiasıyla FIFA hakkında 1 milyar avroluk tazminat talebiyle suç  duyurusunda bulundu. Jime

FIFA'ya 1 milyar euro'luk suç duyurusu!

Aynı zamanda gazetecilik yapan, Aurelio Jimenez adlı avukat, "hakemin  felaket yönetiminin Kolombiya Milli Takımı'nın Dünya Kupası dışında kalmasına  neden olduğu" iddiasıyla FIFA hakkında 1 milyar avroluk tazminat talebiyle suç  duyurusunda bulundu. 

Jimenez, 4 Temmuz'da oynanan Kolombiya-Brezilya maçında İspanyol hakem  Velasco Carballo'nun kararlarının sonucu değiştirdiğini, Mario Alberto Yepes'in  golünün nizami olmasına rağmen iptal edildiğini, Kolombiya'nın Dünya Kupası'nda  yarı finale yükselmesinin engellendiğini öne süren Jimenez, maçta Kolombiyalı  futbolcu James Rodriguez'e de haksız bir sarı kart gösterildiğini savundu.

Kolombiyalı avukat ayrıca, sessiz kaldığı gerekçesiyle Kolombiya  Futbol Federasyonu Başkanı Luis Bedoya'yı da suçladı. Şahit olarak dinlenmesi  gerekenler arasında Real Madrid'e transfer olan Kolombiyalı futbolcu James  Rodriguez ile diğer Milli Takım futbolcularından David Ospina ve Mario Alberto  Yepes'in adlarını da dilekçesine yazan avukat, İspanyol hakemin yönetimi hakkında  ünlü futbol adamları Maradona ve Pele'nin de görüşlerinin alınmasını istedi. 

Kolombiyalı avukatın girişimi şimdilik sadece "medyatik olma çabası"  olarak gösterilirken, mahkemenin büyük olasılıkla suçlamayı reddederek,  soruşturma açmadan konuyu kapatması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler