FIFA'dan şok eden karar

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Nijerya Futbol Federasyonu'nun üyeliğini askıya aldı.FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, FIFA Acil Durum Komitesi'nin kararıyla, Nijerya Futbol Federasyonu'nun üyeliğinin askıya alındığ

FIFA'dan şok eden karar

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Nijerya Futbol Federasyonu'nun üyeliğini askıya aldı.

FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, FIFA Acil Durum Komitesi'nin kararıyla, Nijerya Futbol Federasyonu'nun üyeliğinin askıya alındığı duyurulurken, bağımsız bir şekilde yürütülmesi gereken federasyonun iç işlerine hükümet tarafından müdahale edildiği gerekçesiyle bu yaptırıma gidildiği belirtildi.

Kararın, Nijerya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, genel kurulu ve federasyonun diğer yönetim birimlerinin görevlerini herhangi bir müdahale olmaksızın bağımsız bir şekilde sürdürmeye başlayana kadar geçerli olacağı vurgulandı.

Bu süreçte, Nijerya kulüp takımları herhangi bir uluslararası spor organizasyonunda mücadele edemeyecek. Ayrıca Nijerya Futbol Federasyonu, bölgesel, kıtasal ve uluslararası alanlar ile özel maçlarda temsil edilemeyecek. Nijerya, FIFA kriterlerini sağlayamaması halinde futbol takvimindeki en yakın turnuva olan 5-24 Ağustos'ta düzenlenecek 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası'nda yer alamayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor