FIFA'dan devrim gibi karar!

FIFA bir çok oyuncuya milli takımlarını değiştirme izni vermeye hazırlanıyor. Ortaya bir anda oldukça güçlü bir ekip çıkacak! Geçtiğimiz haftalarda ilk maçını Haiti ile oynamasına izin verilen ve FIFA tarafından tanınan Kosova'nın, kökeni kendi toprakları

FIFA'dan devrim gibi karar!

FIFA bir çok oyuncuya milli takımlarını değiştirme izni vermeye hazırlanıyor. Ortaya bir anda oldukça güçlü bir ekip çıkacak!
 
Geçtiğimiz haftalarda ilk maçını Haiti ile oynamasına izin verilen ve FIFA tarafından tanınan Kosova'nın, kökeni kendi topraklarına dayanan futbolcularını bünyesine katma ihtimali belirdi. Üstelik bu oyuncular şu an başka ülkelerin milli formasını giyiyor olsalar bile...  
 
İlgili yönetmelikler gereği, A Milli seviyesinde bir ülkenin milli formasını giyen futbolcunun sonradan başka bir ülkenin formasını giyme ihtimali bulunmuyor. Ancak Kosova'nın ulus kimliğine yeni kavuşması, yani sonradan oluşmasının özel bir durum olarak kabul edilip, bu ülke kökenli olup da önceden başka bir milli takımda oynamaya başlamış futbolcuların, Kosova Milli Takımı'na geçişlerine izin verilecek.

İsviçre'nin Blick gazetesine konuşan FIFA İletişim Direktörü Walter de Gregorio, "Bu oyuncuların istemeleri durumunda Kosova'ya geçme olasılıkları oldukça büyük" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler