FİFA'dan alo şike ihbar hattı!

Dünya'da özellikle son dönemde yükselişe geçen Şike, teşvik primi ve yolsuzluk haberleri sonrası FİFA, harekete geçiyor.Dünyada özellikle son dönemde artan Şike ve teşvik primi iddiaları sonrası Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) harekete g

FİFA'dan alo şike ihbar hattı!

Dünya'da özellikle son dönemde yükselişe geçen Şike, teşvik primi ve yolsuzluk haberleri sonrası FİFA, harekete geçiyor.

Dünyada özellikle son dönemde artan Şike ve teşvik primi iddiaları sonrası Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) harekete geçti.

FİFA'nın Güvenlik Şefi Chris Eaton hafta başı İngiltere'de katıldığı bir konferansta alınacak önlemler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Eaton, konferansta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; ''Dünya futbolunun yönetim organı olarak, Uluslararası ve kulüp maçlarında hakem ve oyunculara karşı rüşvet ve zorlamayla maçın sonucuna etki etmeye çalışan suç çeteleri hakkında elimizde yeterli deliller mevcut. Önümüzdeki sene Ocak ayı itibariyle spor müsabakalarında özellikle futbolda şike, teşvik primi ve yolsuzluk konusunda bize bilgi veren kişileri maddi anlamda ödüllendireceğiz.''

Şike konusundaki ihbarın önemine vurgu yapan Eaton, ayrıca şikeye karışmış kişilerin de vereceği bilgiler doğrultusunda, bu kişilere karşı af getireceklerini, itirafçılığın suçu azaltıcı bir durum olacağını da sözlerine ekledi.

FİFA, şike ve teşvik primi kadar yolsuzluk iddialarına karşı da hassasiyet gösteriyor.

Geçtiğimiz yaz Haziran ayında yapılan FİFA başkanlık seçimleri öncesinde, başkanlık adaylarından ve Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Bin Hammam ile FİFA Başkan Yardımcısı Warner'ın, 10-11 Mayıs'ta Trinidad'da yapılan Karayip Futbol Federasyonları toplantısında delegelere 40 bin dolar rüşvet verdikleri iddiası sonrasında FİFA'da yolsuzluk iddiaları hat safhaya ulaşırken, açılan soruşturma sonrasında Bin Hamam, adaylıktan çekilirken, Warner de görevinden istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor