FIFA'dan 2 futbolcuya şike cezası

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), şike ile mücadelesine hız kattı.FIFA'dan Pazartesi günü yapılan açıklamada Avustralya Futbol Federasyonu ile birlikte yürütülen ortak soruşturma neticesinde iki İngiliz futbolcu, Reiss Michael Noel ve Joe

FIFA'dan 2 futbolcuya şike cezası

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), şike ile mücadelesine hız kattı.

FIFA'dan Pazartesi günü yapılan açıklamada Avustralya Futbol Federasyonu ile birlikte yürütülen ortak soruşturma neticesinde iki İngiliz futbolcu, Reiss Michael Noel ve Joe Nigel Woolley'e ceza geldi. İki futbolcu maçları manipüle ettiği gerekçesiyle futboldan ömür boyu men edildi.

23 Kasım'da Avustralya polisi tarafından soruşturma altına alınan Noel ve Wolley, oynadıkları kulüp Southern Stars FC'nin maçlarını manipüle ettikleri gerekçesiyle 6 Aralık 2013'te Avustralya Futbol Federasyonu tarafından futboldan süresiz men cezası aldıktan sonra, FIFA bu cezayı evrensel boyuta taşıdı ve 2 futbolcunun tüm futbol aktivitelerinden ömür boyu men edildiğini açıkladı.

Avustralya Futbol Federasyonu, 2 İngiliz oyuncu ile birlikte 4 tane daha futbolcuyu soruşturma altına aldığını belirtirken, diğer oyuncuların ismi açıklanmadı.

PERUMAL HABER VERMİŞTİ

Şikenin ortaya çıkışı ise daha önce şike konusunda FIFA ve Interpol'le ortak çalışmaya ikna edilen ve dünyanın her yerinde şike yapabilen Dan Tan'ı açıklayan uluslararası şike organizatörü Wilson Raj Perumal'in ifadeleriyle mümkün oldu.

Wilson Raj Perumal, Avustralya Victorian Premier Lig'de Southern Stars takımının 9 oyuncusunun karıştığı şike sonucunda bir maçın skorunun ayarlandığını belirtti. Perumal'in ifadesine göre bu tek maçın skorundan 2 milyon dolarlık yasadışı bir gelir elde edildi.

Bu maçta şike olabileceğini daha önce Avustralya Futbol Federasyonu'na ise uluslararası spor bahis ajansı Sportradar'ın bildirdiği öğrenildi.

TAKIMIN TÜRK SAHİBİ: "MEDYADAN ÖĞRENDİK"

"Gençlikgücü" lakaplı takımda birçok Türk futbolcuya veren, Southern Stars'ın Türk sahibi Turgut Kırancı, daha önce yaptığı açıklamada; "Southern Stars FC, ligde şike yapıldığını öğrendiğinde şok olmuştur. Kulüp, şike yapıldığını medyadan öğrenmiştir. Yönetim kurulundan hiç kimse bu olaya dahil olmamıştır. Neler olduğunu bilmiyoruz. Kulüp dürüstlükle, işine sıkı bağlı gönüllüler tarafından idare ediliyor" demişti.

Southern Stars FC'nin as ve yedek takımında toplam 15 Türk futbolcu görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor