FİFA'da neler oluyor?

İngiltere ve İskoçya futbol federasyonları, devam eden yolsuzluk tartışması nedeniyle yarın yapılması planlanan FIFA başkanlık seçiminin ertelenmesi çağrısı yaptı.Blatter toplantının sonunda bir gazeteciyle tartıştıFIFA Başkanı Sepp Blatter, tek rakibi ol

FİFA'da neler oluyor?

İngiltere ve İskoçya futbol federasyonları, devam eden yolsuzluk tartışması nedeniyle yarın yapılması planlanan FIFA başkanlık seçiminin ertelenmesi çağrısı yaptı.

Blatter toplantının sonunda bir gazeteciyle tartıştı


FIFA Başkanı Sepp Blatter, tek rakibi olan Asya Futbol Federasyonu Başkanı Muhammed bin Hammam'ın açığa alınması nedeniyle yarınki seçime tek aday olarak giriyor.

İngiltere Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada ise, ikinci bir adayın çıkmasının beklenmesi gerektiği vurgulandı.

Başkanlık seçiminin ertelenmesi için 150'den fazla ülkenin futbol federasyonunun bu yönde oy kullanması gerekiyor.
'Kriz yok'

FIFA Başkanı Sepp Blatter, son günlerdeki yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle kurumun imajının büyük zarar gördüğünü kabul etti ancak bir kriz içinde olmadığını söyledi.

FIFA Başkanı İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlediği basın toplantısında "Futbol krizde değil, sadece bazı zorluklar yaşanıyor' dedi.

Blatter, İngiliz hükümetinin de aralarında bulunduğu bazı yönetimlerin gelecek Çarşamba günü yapılacak başkanlık seçiminin ertelenmesi çağrılarını da reddetti.

Bu seçime tek aday olarak girmesi beklenen Blatter 'Hükemetler müdahale ediyorsa, bunda bir sorun vardır. FIFA'nın gücü kendi içindeki problemleri sözmeye yeter' diye konuştu.

Basın toplantılarına nadiren yalnız çıkan Blatter, toplantının sonuna doğru bir Alman gazeteciyle tartıştı.

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkını satın aldığını ima eden bir e-mail gönderdiğini kabul etti.

Ancak Valcke bu e-mail'in varlığını kabul etmekle birlikte, bazı bölümlerinin cımbızlanmasının yanlış olduğunu savundu.

Yazışma daha önce FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner tarafından kamuoyuna duyurulmuş, Varner dün yolsuzluk soruşturması çerçevesinde açığa alınmıştı.

Yolsuzluk iddiaları karşısında bugüne kadarki en büyük krizlerinden birini yaşayan Dünya Futbol Federasyonları Birliği FIFA, bu hafta yeni başkanını seçme işlemlerini planlandığı gibi sürdüreceğini açıkladı.

Etik Komitesi'nin kararından sonra karşısında aday kalmayan Sepp Blatter'in tekrar FIFA başkanlığına seçilmesi bekleniyor.

Blatter'in tek rakibi, Asya Futbol Federasyonu Başkanı Muhammed Bin Hammam ve Başkan Yardımcısı Jack Warner, FIFA'nın bazı sorulara yanıt vermeleri gerektiği gerekçesi üzerine açığa alınmıştı.

Geçen hafta içinde, aralarında Muhammed bin Hammam'ın da olduğu dört FIFA yetkilisi hakkında rüşvet suçlaması ile soruşturma açılmıştı.

Valcke e-hostasından bazı bölümlerin cımbızlandığından şikayetçi.


Muhammed bin Hammam bu gelişme sonrası, genel başkanlık seçimi öncesi FIFA'nın etik kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile Sepp Blatter hakkında da benzer bir soruşturma açılmasını talep etmişti.

Etik komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in ise herhangi bir kuralı ihlal etmediği sonucuna varmıştı.

15 yıldır FIFA İcra Kurulu üyesi olan Muhammed bin Hammam, 2022 Dünya Kupası organizasyonunun Katar'a verilmesinde çok önemli rol oynamıştı.

Karayipler Futbol Federasyonu'ndan da iki yetkili görevden alınırken, kararda bu isimlerin suçlu ya da masum olup olmadığıyla ilgili bir yorum yapılmamıştı.
Rüşvet iddiaları

Katar, İngiltere'de Avam Kamarası'nın bir oturumunda ise iki FIFA İcra Kurulu üyesine bir buçuk milyon dolar rüşvet vermekle suçlanmıştı.

Aynı oturumda, son olarak hakkındaki iddialar soruşturulan FIFA yetkililerinden Jack Warner da, Rusya'ya verilen 2018 Dünya Kupası organizasyonuyla ilgili oylama öncesi ahlak dışı davranmakla itham edilmişti.

Jack Warner suçlamaları reddediyor.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ise Katar'ın rüşvet verdiğinin kanıtlanması halinde, 2022 Dünya Kupası organizasyonu için yeniden oylama yapılması ihtimalini dışlamamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler