FIBA'dan Rusya'ya şok

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), Rusya Basketbol Federasyonu'nun (RBF) üyeliğini askıya aldı. FIBA'dan yapılan açıklamaya göre, RBF'nin, uygun koşullar altında çalışmasını ve ülke basketbolunun tüm kontrolünü elinde tutmasını engelley

FIBA'dan Rusya'ya şok
Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), Rusya Basketbol Federasyonu'nun (RBF) üyeliğini askıya aldı.
 
FIBA'dan yapılan açıklamaya göre, RBF'nin, uygun koşullar altında çalışmasını ve ülke basketbolunun tüm kontrolünü elinde tutmasını engelleyen, çoktandır devam eden kurumsal ve yasal meselelerini çözememesi, mahkeme kararıyla sabitlendi.
 
FIBA İcra Kurulu, bunun sonucunda RBF'nin üyelik haklarının geçici olarak elinden alınmasına, farklı yaş gruplarındaki milli takımlarının ve yetkililerinin, resmi etkinliklere katılamamasına karar verdi.
 
Cezanın, Avrupa 18 Yaş Altı Kadınlar Basketbol Şampiyonası gibi karar tarihinde veya öncesinde başlayan etkinliklerde bulunan Rus takımları ve yetkililerini etkilemeyeceği bildirildi.
 
FIBA, durumun normalleşmesi yönündeki arzusunun göstergesi olarak konuyla ilgili bir rapor sunması için RBF'yi, 8-9 Ağustos tarihlerinde Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek icra kurulu toplantısına davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor