Fezlekede Alex de var!

Savcılığa gönderilen fezlekeye göre Kaptan, Trabzon-Bursa maçı öncesi Jaja ve Vederson ile temas kurmuş.Şike soruşturmasını yürüten polisin elindeki bilgilere göre Fenerbahçe’nin kaptanı, vatandaşları Vederson ve Jaja’yı arayarak “şike ve teşvik” amaçlı y

Fezlekede Alex de var!

Savcılığa gönderilen fezlekeye göre Kaptan, Trabzon-Bursa maçı öncesi Jaja ve Vederson ile temas kurmuş.

Şike soruşturmasını yürüten polisin elindeki bilgilere göre Fenerbahçe’nin kaptanı, vatandaşları Vederson ve Jaja’yı arayarak “şike ve teşvik” amaçlı yönlendirme yaptı. Savcılık bu bilgileri dikkate alırsa Sambacı’yı da önümüzdeki günlerde ifadeye davet edecek.

Şike soruşturmasını yürüten İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hazırladığı fezlekeyi savcılığa gönderdi.

800 sayfalık fezlekede Aziz Yıldırım suç örgütünün lideri olarak gösterilirken, örgütü İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile birlikte yönettiği belirtildi.

Fezlekede Alex ise “şüpheli” gösterildi. Rapordaki ifadelerde sambacının Trabzon-Bursa maçı öncesinde vatandaşları Jaja ve Vederson ile şike ve teşvik amaçlı temas kurmaya çalıştığı belirtildi.

Alex futbolu bırakırım demişti
Polis soruşturmasında Alex’in Trabzon’a karşı iyi oynaması için Vederson’a, düşük performans göstermesi için de Bordo-Mavili oyuncu Jaja’ya telefonla ulaşıp bağlantı kurmaya çalıştığı önü sürüldü.

Şike soruşturmasını yürüten özel yetkili cumhuriyet savcısı Mehmet Berk bu iddiaları dikkate alırsa Alex’i “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağıracak.

Alex daha önce bu iddialarla ilgili olarak “Bu saha dışı olaylara katıldığım ispatlanırsa kazandıklarımı geri verir, futbolu da bırakırım” demişti.

Yıldırım, Olgun Peker’den ayrı
Fezlekenin 275. sayfasında Başkan ve yöneticilerin suç örgütü üyesi olarak gösterildiği bölümde şu ifadeler yer aldı: “Aziz Yıldırım’ın Olgun Peker ile irtibatı olmasına rağmen suç örgütü bünyesinde yer almadığı, etrafında topladığı şahıslarla kendi liderliğinde ayrı bir yapılanma içine girdiği, suç örgütünü İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile birlikte yönettiği, bu yapılanma ile Fenerbahçe’nin bazı maçlarında şike ve teşvik faaliyeti yürütüldüğü görülmüştür.”

Hakemler ve TFF’ye de baskı
Fezlekede şike ve teşvik primi girişimi yapılan maçlar arasında 18 Mart 2011’deki Galatasaray-F.Bahçe maçı gösterildi. Ali Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu arasındaki konuşmada “Bu hafta hallet” ifadesi fezlekede yer aldı. Ayrıca 10 Nisan’daki G.Saray-Trabzon maçında şike ve teşvik girişimi olduğu belirtiliyor.

F.Bahce-Buca maçında TFF’ye baskı kurulması, Antep maçında Hüseyin Göçek’in tehdit edilmesi, Beşiktaş-Fener maçına ısrarla Cüneyt Çakır’ın istenmesi de fezlekede yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor