Fenerbahçe'ye ağır gönderme!

Savcı Mehmet Berk'in yürüttüğü şike operasyonu, Türk futbolunu derinden etkilemeye devam ediyor.Bundan yaklaşık 10 yıl önce de buna benzer bir şike davası Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin başlattığı, Kadıkö

Fenerbahçe'ye ağır gönderme!

Savcı Mehmet Berk'in yürüttüğü şike operasyonu, Türk futbolunu derinden etkilemeye devam ediyor.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce de buna benzer bir şike davası Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin başlattığı, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Eren Gönen'in iddianamesini hazırladığı davada da çok sayıda şüpheli, hâkim karşısına çıkmıştı. 2002'deki davanın iddianamesine göre Susurluk çetesi elemanlarından Ali Fevzi Bir, Avrupa'da bahis oynuyor, bu yüzden de Türkiye'deki futbol maçlarını manipüle ediyordu.

Savcı Eren Gönen; Ali Fevzi Bir ve Sadık İlhan'ı tutuklu, hakemler Ali Uluyol, Harun Yiğit, Sebahattin Bitirim, dönemin G.Birliği Teknik Direktörü Erdoğan Arıca ve Gaziantepspor Teknik Direktörü Samet Aybaba gibi sanıkları ise tutuksuz yargılanmaları için mahkemeye sevk etti. Savcı, 'çete kurmak ve rüşvet' suçlarından dolayı sanıkların 18 yıla kadar hapsini istedi. Mahkeme sonunda sadece Sadık İlhan ceza aldı. İlhan, 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra 2 milyar lira tazminatla tahliye oldu. Ali Fevzi Bir ise yurtdışında olduğu için mahkemeye bile çıkmadı. Bu, Türkiye'deki ilk büyük şike davasıydı.

38 yıl savcılık yaptıktan sonra 4 yıl önce emekliye ayrılan koyu F.Bahçe taraftarı Eren Gönen ile üzerinden 10 yıl geçen o günkü şike davası ile bugünkü konuşuldu.

NEFSİ MÜDAFAA GİBİ BİRŞEY OLDU

Şampiyonluğa oynayan bir takımın "Ben şike yapmayacağım, ben düzgün davranacağım deme imkânı var mı?" sorusunu yönelten Eren Gönen, "Şampiyonluğa oynayan F.Bahçe'nin de, G.Saray'ın da, Beşiktaş'ın da şikeye bulaşmaması mümkün mü? Bu bir nevi nefsi müdafaa gibi bir şey oldu bu ülkede." ifadelerini kullandı.

Şike soruşturmasında yöneticisi Serdal Adalı ile teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun tutuklandığı Beşiktaş Kulübü'ne bir şey olmayacağını düşünen Gönen, "Şahısların yaptığını bütün kulübe mal etmemek lazım." dedi.

İSPAT EDİLİRSE DÜŞÜRÜLMELİLER

Cezada eşitlik için birçok hususun göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkati çeken eski savcı, "Şahsi fikrime göre F.Bahçe küme düşürülmemeli. Ama başkanına, yöneticilerine, bu işe bulaşanlara, diğer takımlardan bu işe kalkışanlara ne ceza gerekiyorsa verilsin. Ancak bunu da yapmak çok zor. Kanun var çünkü. Aziz Yıldırım'ın şike yaptığını ispat ederseniz takımı küme düşürmek gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Savcıların kulüpten bedava bilet aldıklarını iddia eden Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık'ın şov yaptığı kanaatinde olan Gönen şöyle devam etti: "Bakın ben F.Bahçe kongre üyesiyim, hatta yakında divan kurulu üyesi olacağım. Kadıköy'de savcıydım. F.Bahçe'den bedava bilet alacak kişilerin başında da ben gelirdim herhalde. Ama böyle bir şey olmadı"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor