Fenerbahçe'ye 2 maç çeza

PFDK, derbide yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe'ye 2 maç seyircisiz oynama cezası ve 135 bin TL para cezası verdi.

Fenerbahçe'ye 2 maç çeza

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçta yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama ve 60 bin lira, Beşiktaş'a da 125 bin lira para cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, PFDK'nın bugün yaptığı toplantıda, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 5 Şubat'ta oynanan karşılaşmada, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ve bu eylemin aynı sezon içerinde 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle sarı-lacivertli takıma, takdiren bir resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 60 bin lira para cezasıyla cezalandırdığı bildirildi.

Fenerbahçe, cezasını ligin 27. haftasındaki Sivasspor maçında çekecek.

Kurulun, aynı müsabakada Beşiktaş'a, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı takdiren 75 bin, spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle de takdiren 50 bin lira olmak üzere, toplam 125 bin lira para cezası verdiği kaydedildi.

PFDK'nın ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 10 bin, Orduspor'a 7 bin 500 ve Galatasaray ile Samsunspor'a da 5'er bin lira para cezası uyguladığı bildirildi.

-Shelton'a 2 maç-

PFDK'nın, Kardemir Karabükspor ile Samsunspor arasında oynanan karşılaşmada, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle Kardemir Karabüksporlu futbolcu Luton George Kieshawn Shelton'a takdiren 2 resmi müsabakadan men cezası verdiği kaydedildi.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle hakkında verilen idari tedbir kararının kaldırılmasını talep eden antrenör Cengiz Demirel'in talebinin de reddedildiği bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig kulüplerinin yanı sıra alt liglerde de çok sayıda kulüp, yönetici, teknik adam ve futbolcuya çeşitli cezalar verdi.

PFDK'nin verdiği ceza kararları şöyle:

3 maç men: Fırat Sağesen (Keçiören Sportif futbolcusu), Alişan Ural (İnegölspor futbolcusu), Halil Rahman Üzümcü (Kilimli Belediyespor futbolcusu), Emre Köksal (Arsinspor futbolcusu), Fatih Sözgen (İstanbulspor futbolcusu), Ersen Savaş (Aydınspor 1923 futbolcusu), Evren Erdeniz (Pazarspor futbolcusu), Mehmet Gürkan Öztürk (Darıca Gençlerbirliği futbolcusu), Talat Şimşek (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolcusu)

2 maç men: Halil İbrahim Çenik (Belediye Bingölspor futbolcusu), Bedri Can Özdoğan (Menemen Belediyespor futbolcusu)

1 maç men: Hüseyin Kalpar (Çaykur Rizespor teknik direktörü), İsmail Ertekin (OYAK Renaultspor teknik direktörü), Efşan Geçgin (Aydınspor 1923 futbolcusu), Gökhan Beklemiş (Hatayspor antrenörü)

15 gün hak mahrumiyeti ve 2 bin 500 lira: Mehmet Arslan (Menemen Belediyespor idarecisi), Rıza Tosunay (OYAK Renaultspor idarecisi)

15 bin lira: Eyüpspor

10 bin lira: Bucaspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor

9 bin lira: Darıca Gençlerbirliği

5 bin lira: Tepecikspor

2 bin 50 lira: Erzurum Büyükşehir Belediyespor

2 bin lira: Sarıyer

Bin 900 lira: Akçaabat Sebatspor

Bin 800 lira: Yeni Malatyaspor, Beypazarı Şekerspor

Bin 500 lira: Aydınspor

Bin 200 lira: Kahramanmaraşspor, Orhangazispor

Bin 50 lira: Menemen Belediyespor

Bin lira: Nazilli Belediyespor, Afyonkarahisarspor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor