Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidemez

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Disiplin Kurulu  Üyesi ve spor hukukçusu Avukat Remzi Kazmaz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin  "Futbolda Şike" davası kapsamında aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6  kişinin yeniden yargılanması kararının

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidemez
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Disiplin Kurulu  Üyesi ve spor hukukçusu Avukat Remzi Kazmaz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin  "Futbolda Şike" davası kapsamında aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6  kişinin yeniden yargılanması kararının 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe Kulübü'ne  Avrupa kupalarının kapısını açmayacağını söyledi.
 
Kazmaz, Bodrum'da düzenlediği basın toplantısında, yeniden yargılanma  kararının Fenerbahçe taraftarını ve kulüp yöneticilerini umutlandırdığını ifade  etti.
 
Mahkeme tarafından verilen kararın UEFA'nın kararını etkilemeyeceğini  öne süren Kazmaz, "Fenerbahçe bu karar doğrultusunda önümüzdeki yıl UEFA  Şampiyonlar Ligi'ne gideceğini düşünüyorsa bence aldanıyor. Çifte karar olmaz.  UEFA bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Fenerbahçe, iki yıl hak mahrumiyetine  çarptırılmıştır" dedi.
 
Yargılamayla ilgili spor kamuoyunda ve Fenerbahçe Kulübü'nde yanlış  değerlendirmelerin yapıldığını savunan Kazmaz, şunları kaydetti: "(Fenerbahçe Avrupa Şampiyonluğu'na tekrar gidecek) gibi bir yanlış  anlaşılma var. Böyle bir şey yok. Çünkü verilen karar, beraat değil,  yargılanmanın yenilenmesidir. Bir beraat kararı olsa bunun sonucu UEFA'yı  bağlayacak nitelikte olmasa dahi UEFA, iç hukuktaki gelişmeleri göz önüne alırdı.  Beraat kararı verilse UEFA, Fenerbahçe'nin durumunu tekrar değerlendirerek  şampiyonlar liginde oynaması konusunda karar verebilirdi. Şimdi böyle bir karar  veremez. Çünkü ortada yargılanmanın yenilenmesi var. Bu anlamda UEFA bekleyecek  ve bu süreçte kararını değiştirmeyecektir."
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dün ''Futbolda Şike'' davası  kapsamında hakkında verilen hüküm Yargıtay tarafından onanan aralarında  Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden  yargılanmasına oy birliğiyle, bu kişiler yönünden infaz işlemlerinin geri  bırakılmasına da oy çokluğuyla karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler