Fener otobüsü saldırısında soru işaretleri

Haber61 – Haber Servisi – Fenerbahçe Rize deplesmanından dönerken Trabzon'un Sürmene ilçesi çıkışında saldırıya uğradı. Henüz saldırı nasıl gerçekleşti bilinmezken Sarı Lacivertli yönetim sailahlı saldırı olduğu iddiasında bulundu. Gece geç saatlerde meyd

Fener otobüsü saldırısında soru işaretleri

Haber61 – Haber Servisi – Fenerbahçe Rize deplesmanından dönerken Trabzon'un Sürmene ilçesi çıkışında saldırıya uğradı. Henüz saldırı nasıl gerçekleşti bilinmezken Sarı Lacivertli yönetim sailahlı saldırı olduğu iddiasında bulundu. Gece geç saatlerde meydana gelen olay sonrası bir anda gözler Trabzon’a döndü. Kamuoyu en çok saldırının nasıl gerçekleştiği merak etti.

Resmi açıklama ilk Trabzon  Valisi'nden geldi. Vali Abdil Celil Öz, ilk açıklamasından taşlı saldırı olduğunu ifade etti. Sonrasında saldırı ile alakalı peşi sıra validen açıklamalar geldi. Demir parçaları olduğunu sonradan aktaran Vali Öz, son olarak açıklamasında tüfek ile saldırı olduğunu açıkladı. Valinin açıklaması sonrası haber merkezimiz tüfekler ile alakalı araştırma yaptı.

img_4360.jpgAv malzemeleri imalat ve satışını yapan Uğur Akyüz, valinin açıklamları sonrası nasıl bir tüfek ile saldırı ola bileceğinin ve fişeklerde ne kadar bilye olduğunu anlattı. Akyüz, "Böyle bir saldırıyı kınayarak sözlerime başlamak isterim. Bu av silahı ile birlikte hızlı giden bir otobüse bu denli bir yara vermek imkanzısızdır. Görgü tanıklarının anlatmasına göre çift el silah sesi duyuldu deniyor.  Hızlı giden bir araca tüfek ile ateş edildiğinde ikiside aynı yerde toplanmasının imkanı yoktur.” dedi.

Mermiler üzerinden bilgi veren Akyüz, “Bu tüfeklerin içerisine koyulan fişeklerin içerisinde 9 adet misket diye tabir edilen cekirdekler vardır. Açıklanan olayda iki adet fişek patlatıldı deniyor. Bu açıklama demek oluyor ki otobüste 18 adet misket olacak. Otobüs içerisinde böyle bir miskete rast gelindi mi? Bunu bilmiyoruz. Bu tüfeklerin 406 Metre bölü saniye hızla fişeği hızlandırır. Buda 120 KM hızla giden bir araça peşe peşe aynı noktaya 2 el ateş edilme imkanı sağlamaz” ifadelerine yer verildi.

Polis ekipleri olay yerinde gündüz devam ettirdiği çalışamada dere yatağı içerisinde bir adet tüfek buldu. Bu olayda tüfekli saldırının güçlü olduğunu götseriyor.

Haber Merkezimiz cevap bulması bekelenen soruları gündeme getiriyor.

120 KM Hızla giden bir araca peşpeşe nasıl tüfek ile aynı noktaya ateş açıldı?

Trabzon Valisi 5 açıklamada bulundu. Hepsi bir birinden tuttarsız bunun nedeni?

Otobüs içerisinde misket bulundu mu?

Sürücünün kafatasına saplandığı ileri sürülen misket barut yanığı yada izi yaptı mı?

Cam kırıkları otobüsün iç kısmında mi dış kısmında mı yer buluyor?

Aracın kaporta kısmına fişek misketi saplantı mı?

Saldırının failleri kaç kişi net bir bilgi ne zaman verilecek?

Olayda kuş lastiği denen gerila sapanı kullandığı iddiası var bu söylem doğru mudur? 

img_4365(1).jpg

img_4359.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler