Federayondan Cevap Geldi

Türkiye Futbol Federasyonu son günlerde Profesyonel Lig müsabakalarının başlama tarihi ile maçların başlama saatlerine yapılan eleştirilere yayınlamış olduğu bir bildiriyle cevap verirken, Federasyon'un bu konu üzerinden bilinçli olarak yıpratılmaya çalış

Federayondan Cevap Geldi

Türkiye Futbol Federasyonu son günlerde Profesyonel Lig müsabakalarının başlama tarihi ile maçların başlama saatlerine yapılan eleştirilere yayınlamış olduğu bir bildiriyle cevap verirken, Federasyon'un bu konu üzerinden bilinçli olarak yıpratılmaya çalışıldığını iddia etti.

Turkcell Süper Lig'in başlama tarihi ve maçların oynanma saatlerine yapılan eleştirilere Federsayon'dan cevap geldi. Federasyon yayınlamış olduğu bir bildiriyle eleştirileri yanıtladı. Federasyondan yayınlanan bildiri şu şekilde:
Bilindiği üzere son günlerde Profesyonel Lig müsabakalarının başlama tarihi ile maçların başlama saatlerine ilişkin bilinçsiz, kasıtlı ve gerçeklerden uzak yorumlar yapılmakta, Federasyonumuz bu konu üzerinden bilinçli olarak yıpratılmaya çalışılmaktadır.

2007-2008 Sezon Planlaması hazırlanırken, FIFA ve UEFA'nın uluslararası maç takvimleri gözönüne alınmıştır. Ayrıca 2008 Haziran ayında düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri nedeni ile UEFA, lig müsabakalarının en geç 11 Mayıs 2007 tarihinde tamamlanmasını istemiş ve Federasyonumuz da lig müsabakalarının planlamasını yaparken, uluslararası maç takvimine ve UEFA'nın isteğine uygun hareket etmiştir. Ayrıca 2007-2008 Sezon Planlaması 26 Mayıs 2007 tarih ve 577-12964 sayılı yazımızla tüm kulüplerimize yollanmış olup, kulüplerimizden 2007-2008 Sezon Planlaması hakkında olumlu veya olumsuz görüş ve öneri gelmemiştir.

Bu doğrultuda Turkcell Süper Lig müsabakaları, 10-11-12 Ağustos 2007 tarihlerinde, bir çok Avrupa ülkesi ile birlikte başlamıştır.

Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu sezon da hava sıcaklıklarının yüksek derecelerde olması nedeni ile TFF Sağlık Kurulu geniş kapsamlı çalışmalar yapmış ve bu çalışmaları ilgili birimlerimiz ve kamuoyu ile paylaşmıştır.

Bu çalışmalar doğrultusunda 08 Ağustos 2007 tarihinde TFF Sağlık Kurulu tarafından tüm Profesyonel Lig takımlarının doktorlarına Sağlık Kurulu'nun yaptığı “araştırma projesi” ve gereken önlemlerin alınması ile ilgili bilgi verilmiş, ancak bu toplantıya 73 kulüp katılırken 80 kulübümüz maalesef iştirak etmemiştir.

Özellikle Turkcell Süper Lig'de 4 haftalık maç programı, ülkemizi UEFA kulüplerarası müsabakalarında temsil edecek takımların maç günleri belli olduktan sonra, yayıncı kuruluşun da görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.

Müsabakaların başlama saatleri yüksek hava sıcaklıkları göz önüne alınarak 21.00 olarak tespit edilmiş, yayın programında yer alan maçların başlama saati de 21.45 olarak belirlenmiş ve müsabakaların günün en serin döneminde yapılması sağlanarak, Futbol Federasyonu'nun hava sıcaklığı konusunda ne kadar duyarlı olduğu bir kez daha gösterilmiştir.

Ancak yayıncı kuruluş, iki müsabakanın aynı gün yayında olması durumunda birinci müsabaka ile ikinci müsabakanın başlama saatleri arasında en az 3-4 saat olmasını istemiştir. Bu doğrultuda, özellikle naklen yayınlanan maçların başlama saatleri 21.45'e kaydırılmış, iki maçın yayına girdiği günlerde birinci maçın başlama saati de özellikle 18.45 olarak belirlenmiştir. İki maçın yayınlanacağı günlerde yayına girecek maçlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan veriler çerçevesinde, hava sıcaklığının daha düşük olduğu illerde 18.00 veya 18.45'te, hava sıcaklığının daha yüksek olduğu illerde de 21.00 veya 21.45 saatlerinde oynatılmıştır.

Kaldı ki, Federasyonumuzca müsabaka programları tespit ve ilan edildikten sonra hiçbir kulübümüzden haftalık müsabakalara ilişkin gün ve saat değişikliği talebi de gelmemiştir.

Sahasında ışıklandırması olan TFF 1.Lig, TFF 2.Lig ve TFF 3. Lig takımlarının da Eylül ayı sonuna kadar gece maçı oynamaları yönünde kulüplerimiz teşvik edilmiş olup, en alt profesyonel liglerde bile Federasyonumuzca gece maçı oynatılarak sporcuların daha serin ortamlarda müsabakalara çıkmaları sağlanmıştır.

Son günlerde Profesyonel Liglerde sıcak havalarda maç oynatıldığı yönünde Federasyonumuza haksız ve mesnetsiz eleştiri yapanlar unutmamalıdır ki, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finalleri de FIFA ve UEFA tarafından, hava sıcaklığının en yüksek derecelere ulaştığı Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenmektedir.

Ayrıca sporcu sağlığı açısından Merkez Hakem Kurulumuz da oyunun durduğu anlarda oyuncuların sıvı almalarının hakemler tarafından teşvik edilmesini istemiştir.

Görüldüğü üzere, Federasyonumuz müsabakalara ilişkin gerek sezon planlamalarında, gerekse haftalık maç programlarında şeffaflık ve dürüstlük dâhilinde, sporcu sağlığının her şeyin önünde geldiğinin bilinciyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor