Federasyonlar Trabzon'u konuştu

EYOF 2011’de atletizm, bisiklet, tenis, yüzme, judo ve cimnastik de sporcular bireysel olarak yarışacaklar.Türkiye’nin oyunlar tarihinde en fazla madalya kazandığı branş olan atletizmde sporcular çalışmalarını aralıksız sürdürürken, en  modern tesislerine

Federasyonlar Trabzon'u konuştu

EYOF 2011’de atletizm, bisiklet, tenis, yüzme, judo ve cimnastik de sporcular bireysel olarak yarışacaklar.

Türkiye’nin oyunlar tarihinde en fazla madalya kazandığı branş olan atletizmde sporcular çalışmalarını aralıksız sürdürürken, en  modern tesislerine Trabzon’da kavuşan tenis branşında ise Türk sporcuların performansları merakla bekleniyor.

Oyunlar tarihinde Türkiye’nin başarılı olduğu branşlar içinde yer alan judo da milli takımımız hazırlıklarını daha fazla madalya hedefi ile Trabzon’da sürdürecek.

Bisiklette son yıllarda başarılara imza atan bisikletçilerimiz 3 sporcu ile oyunlarda madalya mücadelesi yapacaklar.

Oyunların başlamasına az bir zaman kala heyecan artarken, judo, bisiklet, tenis, cimnastik, atletizm federasyonu başkanları yaptıkları açıklamalarla branşlarında olimpiyat öncesi çalışmaları değerlendirdiler.

Başkanların oyunlar, tesisler ve organizasyonlarla ilgili görüşleri şöyle;

AYDA ULUÇ (TENİS FEDERASYONU BAŞKANI)
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, Türkiye’ye kazandırılmış en büyük organizasyonlar arasında  yer alıyor. Ülkemizde EYOF’a benzer spor organizasyonların sayısı her geçen yıl artmaya başladı. Türkiye artık her türlü spor organizasyonlarını yapabilecek güce sahip. Oyunlar için yapılan tesisler gerçekten çok etkileyici. Kente inşa edilen tenis kortlarına bizzat gidip incelemeler yaptım.

Spora yatkınlığıyla bilinen Trabzon halkı, bu güzel tesisler sayesinde gelecek yıllarda çok önemli başarılara imza atacaktır. İlk defa olarak Türkiye’de bu kadar kapsamlı bir tenis tesisine kavuşmuş oluyoruz. Bundan sonra kış kamplarımızı Trabzon’da yapma fırsatı bulacağız.

EMİN MÜFTÜOĞLU (BİSİKLET FEDERASYONU)
Bisiklette başta Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu olmak üzere önemli organizasyonlara düzenlemeye başladık. Trabzon’da yapılacak oyunlar sayesinde yöre insanı bisikleti daha fazla sevecektir. Oyunlarda 3 sporcumuzu mücadele edecek.  Yarışmalar sonrasında Türkiye’nin yüzünü güldürecek dereceler almak istiyoruz.

ATİLLA ÖRSEL (CİMNASTİK FEDERASYONU)
EYOF,  Trabzon’a özellikle ekonomik, turistik ve konaklama konusunda çok şey katacak. Türkiye son yıllarda birçok önemli uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor.  EYOF sayesinde Trabzon’a çok ciddi yatırımlar yapıldı.  Trabzon bir çok branşta Türkiye’nin önde gelen tesislerine sahip oldu.  Bu kentimizin çehresi, sporla değişecek.  Burada yapılan tesislerde birçok branşta dünya ve Avrupa şampiyonaları düzenlenecek.

MEHMET TERZİ (ATLETİZM FEDERASYONU BAŞKANI)
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları gibi önemli bir spor organizasyonunun Türkiye’de düzenlenecek olması, bizler için büyük şans.  Atletizmde Türkiye’nin yüzünü güldürecek sonuçlar almak istiyoruz. Sporcularımız oyunlar öncesinde gerçekleştirdikleri  kamplarla belirli bir seviyeye geldi. Umarım EYOF tarihindeki en fazla madalya sayımıza Trabzon’da ulaşırız.  Trabzon halkı bu oyunlar sayesinde çok şey kazanacak.

FATİH UYSAL  (JUDO FEDERASYONU)
En son düzenlenen Tampere Oyunları’nda 2 madalya kazandık. Amacımız bu olimpiyatlarda 4 madalyanın altına düşmemek.  EYOF Trabzon 2011’de  4 madalyanın altına düşmemeyi hedefliyoruz. EYOF, yaz olimpiyat oyunları içerisinde çok önemli bir yere sahip. Malta’da geçen hafta düzenlenen Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda EYOF’da mücadele edecek sporcularımızda mücadele etti ve başarılı sonuçlar aldı.  Judo, EYOF tarihinde Türkiye’ye en fazla  madalya kazandıran branşlar arasında yer alıyor. Bu başarımızı Trabzon’da da sürdürmek amacındayız

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor