Federasyondan tarihi karar!

Tarihinde ilk kez küme düşen River Plate, Arjantin Futbol Federasyonu’nun 2012-13 sezonundan itibaren hayata geçireceği yeni bir format sayesinde yeniden 1. Lig’e geri dönme şansını yakaladı.Lig sisteminde radikal bir değişikliğe gitme kararı alan federas

Federasyondan tarihi karar!

Tarihinde ilk kez küme düşen River Plate, Arjantin Futbol Federasyonu’nun 2012-13 sezonundan itibaren hayata geçireceği yeni bir format sayesinde yeniden 1. Lig’e geri dönme şansını yakaladı.

Lig sisteminde radikal bir değişikliğe gitme kararı alan federasyon, 20 takımla oynanan 1. Lig’i 2012-13 sezonundan itibaren 38 takıma çıkarma kararı aldı. Bu karar, ülke tarihinin en başarılı takımı olmasına karşın geçtiğimiz ay 2. Lig’e düşen River Plate için de büyük önem taşıyor. Zira, önümüzdeki sezon tarihinde ilk kez 2. Lig’de mücadele edecek olan takım, bir sezon sonra tekrar 1. Lig’e dönecek. Kulüplerin daha çok gelir elde etmesini sağlayacak bu ‘lig birleştirme’ yöntemine göre 19’ar takımdan oluşan 2 lig düzenlenecek. Bu 2 ligde ilk 5 sırayı alan takımlar ile en çok puan toplayan 9 takım yeni bir ligde mücadele edecek. Bu ligde en çok puanı hanesine yazdıran takım o sezonun şampiyonu olacak.

FEDERASYONA BÜYÜK TEPKİ

Yapılan bu değişiklikle River Plate’in 2012-13 sezonundan itibaren yine 1. Lig’de mücadele edecek olması Arjantinli bazı futbolseverleri kızdırdı. Sosyal paylaşım sitelerinde tepkilerini dile getiren bazı Boca Juniors taraftarları, hayata geçirilmesi düşünülen sistemin River Plate’in ‘kurtaracağını’ belirterek, Arjantin Futbol Federasyonu’nun kararına öfke saçtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor