Federasyon için düğmeye basıldı

İstanbul'daki Trabzon dernekleri kendi içlerinde oluşturdukları komisyonla Trabzon Dernekler Federasyonu'nu olağanüstü kongreye götürmek için harekete geçiyor. İstanbul'da toplanan ve hemen hemen her ilçeden bir temsilcinin yer aldığı kahvaltılı toplantıd

Federasyon için düğmeye basıldı

İstanbul'daki Trabzon dernekleri kendi içlerinde oluşturdukları komisyonla Trabzon Dernekler Federasyonu'nu olağanüstü kongreye götürmek için harekete geçiyor.

 

İstanbul'da toplanan ve hemen hemen her ilçeden bir temsilcinin yer aldığı kahvaltılı toplantıda, 'Trabzon nasıl daha iyi temsil edilir, Trabzon için neler yapılabilir' konusu ana gündem maddesi olarak öne çıktı. Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Kahyaoğlu'nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya aralarında Tahsin Usta'nın da yer aldığı çok sayıda eski ve yeni dernek başkanı ile eski dernek yöneticileri katıldı.

 

Son üç yıldır Trabzon Dernekler Federasyonu'nun Trabzon'u temsil noktasında sorunlar yaşadığı, Trabzon Dernekler Federasyonu'nun daha işlevsel hale getirilmesi gerektiği konusunun ana gündem olduğu toplantı yaklaşık dört saat sürdü. Toplantıya katılan ilçe ve dernek temsilcileri, Trabzon Dernekleri Federasyonu, Trabzon dernekleri, Trabzon adına medyada ve kamuoyunda öne çıkan projeler üretme ve derneklerin daha işlevsel hale getirilmesi gibi konularda görüşlerini açıkladı.

 

Bunun için dernekler, Trabzon Dernekler Federasyonu'nu olağanüstü kongreye taşımak için, oybirliği ile karar aldı. Yedi kişilik komisyon oluşturuldu. Başkanlığını Akçaabat Dernek Başkanlığı sıfatıyla Hayrullah Ertem'in yürüteceği komisyon, Trabzon Dernekler Federasyonu ile görüş alış verişinde bulunma ve olağanüstü genel kurul taleplerini görüşecek.

 

Kahvaltıdan Notlar

 

Trabzon'un tüm ilçelerinden ve Trabzon merkezden de katılımın olduğu toplantıda ana konu 'Trabzon ve Temsil Sorunu'ydu. Her ilçeden bir yetkili Trabzon adının daha iyi temsil edilmesi için yapılması gerekenleri söyledi.

 

Trabzon derneklerinin dağınıklığının ve bunun sonucunda gücün bölünmesinin Trabzon'a faydasının olmadığı görüşü üzerinde birleşildi. Özellikle Akçaabat Dernek Başkanı Hayrullah Ertem'in, “Trabzon kenti İstanbul'da en kalabalık ama en güçsüz dönemini yaşıyor' ifadesi toplantıya damgasını vurdu.

 

Trabzon Dernekler Birliği'nin eski başkanı Tahsin Usta, “Kişilerle bireysel sorunumuz yok. Gündemimiz Trabzon. Eğer Trabzon'u federasyon temsil edecekse federasyon, konfederasyon temsil edecekse konfederasyonu, bu konuda harekete geçirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor