FB'ye üzüldük: Yüz kızartıcı karar!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün , UEFA'nın isteğiyle Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınmamasının son derece üzücü olduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin Avrupa'dan men edilmesinin milletin yüzünü kızartan bir Hadise olduğunu söyleyen Bakan Er

FB'ye üzüldük: Yüz kızartıcı karar!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün , UEFA'nın isteğiyle Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınmamasının son derece üzücü olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin Avrupa'dan men edilmesinin milletin yüzünü kızartan bir Hadise olduğunu söyleyen Bakan Ergün, "Umarız Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir başarı gösterir bu üzüntümüzü Trabzonspor'un başarısıyla telafi etmiş oluruz. " dedi.

Türkiye'deki patent, marka ve endüstriyel tasarım Bakan Ergün, gazetecilerin Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'yle ilgili aldığı karara ilişkin soruları cevapladı. Konunun hukuki çerçevesini bilmediğini aktaran Ergün, "Türk futbolunun bu tür tartışmaların içinde kalması son derece üzücü. Kamuoyunun geniş kesiminin ilgilendiği bu futbolun böyle gündeme gelmesi üzücü. " diye konuştu. İşin taraflarının bu süreçte büyük özen göstermesi gerektiğini söyleyen Ergün, yargının bu olayı biran önce ortaya çıkarmasının önem taşıdığını belirtti.

Yürütülen şike soruşturmasını bir fırsat olarak değerlendiren Ergün, "Keşke Türk futbolu bu işin içine girmese. Bugünden itibaren mademki futbol spor içinde en popüler alan, bu alanın son derece temiz olmasına özen göstermesi gerekir. Buradan çıkarılacak dersler olmalı. " şeklinde konuştu.

UMARIZ Trabzonspor ÜZÜNTÜMÜZÜ TELAFİ EDER

Şike olayında sadece Fenerbahçe ile ilgili konuşmanın doğru olmayacağını dile getiren Bakan, "Türk futbolunun bu tartışmaların içinde kalması son derece üzücü ve yanlış. Fenerbahçe'nin tartışmaların merkezindeki takım olarak şampiyonlar ligine katılamamış olması son derece üzüntü verici. Umarız Trabzonspor şampiyonlar liginde büyük bir başarı gösterir bu üzüntümüzü Trabzonspor'un başarısıyla telafi etmiş oluruz. Bir türk takımının bu tartışmalar nedeniyle şampiyonlar liginden geri çekilmiş olması millet olarak hepimizi üzen bir şey. Milletimiz yüzünü kızartan bir Hadise olarak karşımıza çıkıyor. Türk futbolu kendini temizlemesi açısından fırsat. " değerlendirmesi yaptı.

Ergün, Fenerbahçe'nin Avrupa'dan men edilmesinin futbol ekonomisini etkileyeceğini ama genel ekonomiyi etkilemeyeceğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor