FB'lilerden şike açıklaması!

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki basın toplantısında açıklama yapan Uğur Boral, "Kaderimizde bunları da görmek varmış. Güzel bir sezon açılışı yapmıştık ancak lig ertelendi. Burada karakterli oyuncularla zor da olsa güzel bir antrenman ortamı oluşturd

FB'lilerden şike açıklaması!

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki basın toplantısında açıklama yapan Uğur Boral, "Kaderimizde bunları da görmek varmış. Güzel bir sezon açılışı yapmıştık ancak lig ertelendi. Burada karakterli oyuncularla zor da olsa güzel bir antrenman ortamı oluşturduk. Biz yani Fenerbahçe futbol takımı herkesin zannettiği gibi yıkılmamıştır. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Şu anda mükemmel bir şekilde antrenmanlar sürüyor" dedi.

Uğur Boral, olaylarla ilgili olarak kendi aralarında konuştukları hakkında ise, "Politik konuşmazsak eğer; bizleri etkilemediğini söylemek kesinlikle gerçekçi olmaz. Bu olay Fenerbahçe takımı üzerinden yürüdüğü için, tabii ki bizlerde etkilendik. Antrenman dışında da arkadaşlarla biraraya gelip, 'acaba ne olur' diye değerlendirmeler tabii ki yapıyoruz. Fenerbahçe büyük bir camia. Bu yüzden bu olaydan mükemmel bir şekilde sıyrılabileceğini konuşuyoruz. Herkesin inancı bu yönde. Hocamız, futbolcular ve yöneticiler kenetlenmiş durumdayız. Bu süreci en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Ortadaki belirsizlik, asıl bizi yaralayan bu. Ne olacağını bilememek bizi son derece üzüyor. Giden futbolcular oldu ve bu olaylar yüzünden yapılamayan transferler oldu. Bunlar oldukça üzücü. Bu olaylar Fenerbahçe'ye büyük yara vermiştir. Tarihin en büyük operasyonu denilen operasyonda, insanlar tarihin en büyük kenetlenmelerinden birini görmüştür. Fenerbahçe camiasının bu korkunç ve oldukça kötü süreçten güzel bir şekilde çıkacağını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin iki kez şampiyonluğu ucundan kaçırmasıyla ilgili olarakta Boral, "Bir şeyler oluyorsa neden o zaman olmamıştı? Eğer futbolcular satın alınmış olsalardı, son maçlarda olurdu. Futbolcuların emeğinini karalamak çok basit. Bu durum ülkemizde daha da basit hale geliyor. Bunlar üzücü senaryolar. Daha önce kaçan şampiyonluklarda çok üzülmüştüm. Ama bu şampiyonlukta çok sevinmiştim. Çünkü şampiyonluğu emeğimizle kazanmıştık" ifadelerini kullandı.

Uğur Boral, bir futbolcunun sahaya çıktığında maçı satabileceğine inanmadığını belirterek, "Ben sahadaki bir oyuncunun 10. dakikada, 15. dakikada kırmızı kart görmediği sürece, maçı satabileceğini düşünmüyorum. Bunu benim aklım hayalim almıyor. Ne yapabilir mesela? Futbolcu sahaya çıktığında futbol oynamak ister. Zaten bu bizim çocukluğumuzdan gelen aşkımızdır. Hiçbir futbolcu zaten içeride değil, demek ki asparagas haberlerle bazılarının telefonda yanlış konuşmaları, espriyle karışık konuşmaları nedeniyle konuşulan şeylerdir. Yapılan konuşmalardan dolayı bu senaryo ortaya çıkmıştır. İnşallah, Fenerbahçe bu senaryo içinden aklanarak çıkacaktır. Aklandığı zaman da herkes bilsin; Fenerbahçe suçsuzdur" dedi.

YABANCI FUTBOLCULAR DA BELİRSİZLİK!

 

Fenerbahçeli yabancı oyuncularla ilgili belirsizlikler olduğunu söyleyen Boral, "Şu anda herkes iyi bir şekilde devam ediyor. Örneğin, Niang'ın gideceği ile ilgili konuşuluyor. Ben bu konuyu onunla konuştum, 'Yok böyle bir şey' dedi. Şu anda bir belirsizlik var ve önümüzü görmemizi engelleniyor. Sonuçta yabancılar bu kaosa alışık değil. Biz Türkiye'de kaosla beslenen insanlarız. Şu anda tek gerçek, herkesin tek bir yumruk olduğudur. Kaptan Alex'ten, Güiza'ya kadar yabancılar da hepsi bir kenetlenme içerisinde. Belirsizlik sona erdiği zaman, yabancılar da biz de çok rahatlayacağız" şeklinde konuştu.

Uğur, takım arkadaşı Emre Belözoğlu'na, dün oynanan Estonya maçında bazı taraftarların tepki göstermesiyle ilgili olarak ise, "O yuhalayanların futbolseverler olmadığını düşünmüyorum. O zaman milli maç Fenerbahçe'nin stadında oynandığı zaman Galatasaraylı futbolcular gelmesin. Beşiktaş'ın stadında oynandığında da iki takım taraftarından kimse gitmesin. Böyle bir saçmalık olamaz. İnsanlar milli takım kaptanını yuhalıyorlar. Bu yaşananlara inanamıyorum. Ligler ertelendi ve bizler futbolu çok özledik. İnsanlar da o halde olmasına rağmen, hala köstek oluyorlar. Bu kişilerin statlarda yeri yok. İnşallah tespit edilirler ve bir daha statlara gelemezler" diye konuştu.

"SEVİYEMİZİ YÜKSELTMEMİZİN ZAMANI GELMEDİ Mİ ?"

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün ise takım içerisinde herkesin birbiriyle kenetlendiğini belirterek şöyle konuştu:

"Takım içinde müthiş bir kenetlenme var. Bu süreçten daha kuvvetlenerek çıkacağız. Taraftarlarımız bizi özveriyle destekliyor. Bizlerde bu destekten güç alıyoruz. O kadar zor maçlar yaşadık ki, bunları birbirinden ayıramadık bile. Bir Gaziantepspor maçı var ki inanılmaz zordu.

Bucaspor maçını çevirmiştik. Bu iddialar saha içine ne kadar yansıdı, biz bunu çözemiyoruz. Yeni bir sezona başlayacağız. Bizim bir çok ümidimiz vardı. Şampiyonlar Ligi'ni düşünüyorduk. Ama bir anda her şey tersine döndü. Ne kadar emeğimizin olduğunu sadece biz değil, herkes takdir ediyordur. Kolay değildir 17 maçta 16 galibiyet almak. Bunlara bile yorum yapanlar oldu. Ama biz her maça inanarak çıkmıştık. Bizim zorumuza giden de bu konular oldu. Öldürmeyen yara daha da kuvvetlendirir. Şu maçların en yakın zamanda başlamasını arzu ediyoruz. Kendimizi tekrar ispat edelim. Başkanımız "Fenerbahçe için büyük bir şanstır, büyük işler başardı" demişti. Böyle bir insan için haber yapılırken, bazı şeylere dikkat edilmelidir. Onur kırıcı, birkaç başlık, fotoğraf yayınlanmamalıydı. Ben spor müdürü olsam buna kesinlikle izin vermezdim. Benden izinsiz yapıldığında ise gereğini yapardım. Dün Emre'ye yapılan hareketler artık yapılmaması gerekirdi. Sonuçta seviyemizi yükseltmemizin zamanı gelmedi mi? O an sahada A Milli Takım, başka bir milli takımla oynuyor. O ıslıkları susturmak için neden bir şey yapılmadı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor