F.Bahçe neden düşürülmedi?

Fenerbahçe'de ileride kazanabileceği tazminat davalarından feragat etmemek için TFF'ye ligden düşürülmesini isteyen resmi başvuruda bulunmadı"HUKUKİ BİR KARŞILIĞI YOK" Spor Hukuku Enstitüsü Yürütme Kurulu Üyesi Av.H. Alpay Köse, bir takımın bulunduğu ligd

F.Bahçe neden düşürülmedi?

Fenerbahçe'de ileride kazanabileceği tazminat davalarından feragat etmemek için TFF'ye ligden düşürülmesini isteyen resmi başvuruda bulunmadı

"HUKUKİ BİR KARŞILIĞI YOK"
Spor Hukuku Enstitüsü Yürütme Kurulu Üyesi Av.H. Alpay Köse, bir takımın bulunduğu ligden başka bir lige indirilmesi veya çıkarılması şeklindeki talebin Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarına göre hukuki bir karşılığı olmadığını söyledi. Köse şu değerlendirmeyi yaptı:

Takımlar liglerden çekilme haklarına sahipler; ancak 'Burada ben ligden çekiliyorum artık oynamayacağım' anlamında bir talep olabilir. Ama lig konumunu değiştirmesi şeklinde bir talep söz konusu olamaz. Zira bu düzenlemeleri yapma haklarına sahip kurum Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Bu da daha önce hazırlanmış olan talimatlarda belirlenmiştir"

Fenerbahçe'nin talebi doğrultusunda düşürülmesi için bir kaç yolun mümkün olduğunu hatırlatan Köse şöyle konuştu:

"Bunlardan akla ilk gelen, Fenerbahçe'nin bir ceza alarak düşürülmesi. Fakat bu durumda ciddi bir sıkıntı var. Çünkü Federasyon kendisini iddianameye angaje etmiş durumda. 'İddianame hazırlanmadan bir karar vermeyeceğim' diyerek soruşturmayı durdurmuş durumda. Bu halde ceza verebilmesi mümkün değil. Fakat burada akla gelen ihtimal Fenerbahçe'nin itiraf yapması. Ama böyle bir yola giderse Fenerbahçe, ileride soruşturma sonucunda beraat etmesi durumunda alabileceği tazminatlardan feragat etmesi anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

İKİ YIL KAYBEDECEK
Fenerbahçe'nin 'Ben oynamıyorum' dediği zaman, zaten otomatikman müsabaka talimatına göre bir alt lige düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Alpay Köse şu değerlendirmede bulundu:

"Burada da şöyle bir sıkıntı var. O sezonu kaçırdığı için alt ligde oynayamayacaktır. Dolayısıyla iki yıl kaybedecektir. Artı soruşturmadan dolayı da ceza alması gerekirse bu kez bir alt lige düşürülebilir. Bu da 2. lige düşme anlamına gelir. Daha ağır sonuçlar ortaya çıkar" dedi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ
"Şampiyonlar Ligi'nden ihraç ettin, beni de direk düşürün. Düşürmeyeceksen, Şampiyonlar Ligi'nden beni niye ihraç ettin" itirazına ise Köse şu yorumu yaptı; "Şampiyonlar Ligi'nden ihraç, UEFA'nın metazoruyla oldu. Dolayısıyla federasyonun başta vardı ama bu konuda şu an itibariyle çok da bir hareket alanı yok. UEFA'nın ilk başvurusunda federasyon bu seçeneğe başvurmayabilirdi. Benim takımım budur, ben takımıma ceza vermedim, siz de veremezsiniz diyebilir. Fakat bunu demediğinden dolayı seçenek alanı artık yok. Yeniden Şampiyonlar Ligi'ne sokma durumu olamaz. Şampiyonlar Ligi'nin UEFA'nın organizasyonu olduğu unutulmamalı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor