Faty Papy'e komşu geldi

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor ile 1 haftadır antrenmanlara çıktığını belirten Hakizimana, ilk kez Türkiye'ye geldiğini kaydetti. Sol kanat oyuncusu olduğunu ifade eden Hakizimana, ''Türkiye'ye gelmekten dolayı mutluyum. Küçük yaştan beri p

Faty Papy'e komşu geldi
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor ile 1 haftadır antrenmanlara çıktığını belirten Hakizimana, ilk kez Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Sol kanat oyuncusu olduğunu ifade eden Hakizimana, ''Türkiye'ye gelmekten dolayı mutluyum. Küçük yaştan beri profesyonel bir futbolcu olmak benim hayalimdi. Başka bir ülkeye de gidebilirdim ama buraya transfer oldum' dedi.

Brundi Ümit Milli Takımı'nda da oynadığını kaydeden Hakizimana, şöyle devam etti:
''Ülkemdeki takımlardan bana teklif yapıldı, ama ben Türkiye'yi tercih ettim. Deneme aşamasında olduğum Giresunspor ile anlaşacağıma ve burada kalıcı olacağıma inanıyorum. Türk futbolunu Dünya ve Avrupa Şampiyonlarından tanıyorum. Memleketimden uzak kalmamdan dolayı elbette ki oralara özlem duyuyorum. Ama burada başarılı olmak zorundayım. Çünkü ekmek paramı kazanmak zorundayım.''

Trabzonspor ile sözleşme imzalayan Faty Papy ile tanışmadığını belirten Hakizimana, ''Giresunspor'da kalıcı olacağım. Daha sonra da Faty Papy ile tanışmak isterim. Burundi küçük bir Afrika ülkesi. Burada bir Burundili daha olmasına sevindim. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de başka bir Burundili oyuncu yok. Giresun ve Trabzon şehirleri de birbirine yakın. Kısa süre içinde Faty Papy ile tanışmak istiyorum'' diye konuştu.

Kulüp basın sözcüsü Fatih Sandal ise yaklaşık bir haftadır denenen Burundili Hassan Hakizimana'nın gösterdiği performanstan memnun olduklarını, oyuncu ile gelecek hafta içinde anlaşma imzalamayı planladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor