Faty Papy Türkçe öğrenecek

Henüz çok genç olmasına rağmen Burundi dili dışında Fransızca ve İngilizce'yi neredeyse ana dili gibi konuşan Faty Papy, en kısa sürede Türkçe'yi de öğrenip, rahat diyaloglar kurabileceğini ifade etti. Bordo-Mavili takıma geldikten sonra kısa zamanda takı

Faty Papy Türkçe öğrenecek

Henüz çok genç olmasına rağmen Burundi dili dışında Fransızca ve İngilizce'yi neredeyse ana dili gibi konuşan Faty Papy, en kısa sürede Türkçe'yi de öğrenip, rahat diyaloglar kurabileceğini ifade etti.

Bordo-Mavili takıma geldikten sonra kısa zamanda takım arkadaşları ile uyum sağlayan Brundili futbolcu Faty Paty, Türkçe'yi de İbrahima Yattara ve Rigobert Song gibi bu ülkede uzun süre kalmış isimlerden öğrenmeye çalışıyor. Teknik Direktör Ersun Yanal da, Faty Papy'nın 3 dil bilmesi nedeniyle kendisiyle kolay diyalog kurabildiği için sevindiğini vurguladı. Bu futbolcuyla İngilizce diyalog kurabilen Yanal, ne istediğini de çok rahatlıkla anlatabiliyor

Burundili genç futbolcu Faty Papy, amacının çok önemli bir futbolcu olmak olduğunu belirtirken bunun için de dil sorunu yaşamaması gerektiğinin altını çiziyor.

“Benim için okumak, öğrenmek, kendini geliştirmek çok önemli ve bunun için de dil bilmenin ne kadar yararlı olduğunu biliyorum. Futbolda çok önemli yerlere gelmek istiyorum. Ve bunun için de birçok dili bilmek durumundayım. Bu bilinçle kendi dilimiz dışında İngilizce ve Fransızcayı öğrendim. Türkçe'yi de öğreneceğim. Burada bana İbrahima Yattara ve Rigobert Song gibi büyüklerim çok yardımcı oluyorlar. Nereye gidersem gideyim, kendimi anlatabilirim ve karşımdaki insanların söylediklerini anlayabilirim. Buradaki arkadaşlarımla her hangi bir şekilde uyum sorunu yaşamıyorum” ifadelerini kullandı.

Faty Papy “Türkiye'ye ve Trabzonspor'a önemli işler yapmak için geldim. Burada forma bulacağım. Eğer forma bulursam başarılı olacağım. Ve kalıcı bir futbolcu olarak ismimden söz ettireceğim. Çok gencim ve bekleyebilirim. Ama beklediğim fırsatı bir gün bulacağıma ve başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor