Fatih: Türkiye'ye Dönmem Zor

Fenerbahçe ile adı anılan Fatih Tekke bu röportajda önemli açıklamalar yaptı. Maliyeti nedeniyle Türkiye'ye dönmesinin kolay olmadığını söyleyen Tekke en yüksek teklifin Fenerbahçe'den geldiğini bildirirken Hertha Berlin'den teklif geldiğini duyduğunu ve

Fatih: Türkiye'ye Dönmem Zor

Fenerbahçe ile adı anılan Fatih Tekke bu röportajda önemli açıklamalar yaptı. Maliyeti nedeniyle Türkiye'ye dönmesinin kolay olmadığını söyleyen Tekke en yüksek teklifin Fenerbahçe'den geldiğini bildirirken Hertha Berlin'den teklif geldiğini duyduğunu ve Türkiye yerine Almanya'yı tercih edebileceğini söyledi.

Ligtv.com.tr'nin Fatih Tekke röportajından derlediği açıklamalar şöyle:

"BANA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"
Hocayla sorunum olmadı. Hoca beni çok seviyor. Oyuncularla problemim yok. Benim problemim saha içi problemler. 9-3 yendiğimiz maçta dahil pozisyonum olmuyor. Onlar da biliyor ve değişeceklerini söylemişlerdi. İlk haftalarda attığım gollerde de bunları biliyordum. Dışarıda çok rahatım. Baskı yok. Ben buraya futbol oynamaya geldim. İyi olan oyuncular burdan farklı yerlere gidebilir diye düşünmüştüm. Burada sakatlıklar yaşadım. Hayatım boyunc ahiç yapmadığım şekilde özel ricalarla iğnelerle oynadım. Saha içerisinde problemim. Ben ne kadar topla buluşursam o kadar çok gol atarım. Ben 30 yaşına geleceğim. 4-5 yıl daha oynamak istiyrum. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynamak istemiyrum. Türkiye'de olamayacağım kadar rahatım. Futbol oynamayı seviyorum. Saha içerisi hariç çok rahatım. Bana söz verilmşti ama sözler tutulmadı. Tam tersi oldu. Ben de kulüpten ayrılmak istediğimi söyledim. Şu an durum bu.

Menajerim de geldi. Beni bırakmayı düşünmüyorlar. Bana güvenleri var. Takım arkadaşlarım da biliyorlar. Onlar da benim yanımda yer aldılar. Şampiyon olmak istiyoruz, istiyorlar. Bu yüzden beni takımda tutmak istiyorlar.

"HEMEN TRABZON'A HABER GÖNDERDİM"
"Ben haberleri birebir takip edemiyorum. Transferin süreci 1.5 aydan daha fazla. 2 ay önce hocama gitmek istediğimi söyledikten sonra Trabzonspor'a bunu haberdar ettim. Trabzon camiasıyla görüştüm. 15 güne kadar hergün konuşuyorduk. Ben problemlerimi anlattım. Buraya birini göndermelerini istedim. Şuanki süreç başkan beni vermiyor. Bırakmak istemiyorlar. Real Madrid olsa bile vermeyeceğiz diyorlar. 10 aylık sürec içerisinde büyük paralar harcadılar. Onlara da hak vermek lazım"

"EN YÜKSEK TEKLİF FENERBAHÇE'DEN"
"Diğer büyük kulüpler de beni istedi. Hepsine teşekkür ediyorum. Benim transferim kolay değil. Maliyetim yüksek. Galatasaray istedi. Fenerbahçe daha iyi teklif getirdi. Bunları hocalarım söyledi. Adamlar tok satıcı olduklarındna dolayı çok haberdar etmiyorlar. Teklifler değerlendiriliyor. Şu an için başarı değilim. Bu açık ve net. Ama çok rahat başarılı olabileceğim yerde başarılı değilim. Benim hedeflerim var. Transfer konusunda Trabzon'a kırılamıyorum. Maliyetim çok yüksek. Ama en azından bir kişi bile gelseydi ilişkiler sağlamlaştırılsaydı bu iş olurdu. En yüksek teklif Fenerbahçe'den geldi"

"TRANSFER OLMAM ZOR"
"Bu transferin herhangi bir kulübe olması zor görünüyor. Beni bırakmak istemiyorlar ve çok para istiyorlar. Bu transfer zor bir transfer. Verdikleri parayı geri almak istiyorlar.

Herhangi bir kulübe imza atmadım. Bu benim karakterime ters. Kulüpler anlaşmadan ben başka kulübe imza atamam. Önce Fenerbahçe kulüple anlaşmalı. Bu da benim gözümle zor"

"TRABZON'A DÖNMEM ÇOK ZOR"
"İnsanlar beni zaten biliyor. Herkes karakterimi biliyor. Ben profesyonel futbolcuyum. ekmek paramı nerede kazanıyorsam canla başla mücadelemi veririm. İşimiz futbol. Gönlümüz başka yerde olur ama profesyonellik ayrı birşey. Trabzonspor taraftarının beni unutmaması çok güzel birşey. Onlarla güzel şeyler yaşadık. Orada oynayan arkadaşlar için baskı oluyor bu. Umut, Ersen Martin kaliteli futbolcular.. Bu baskılar da iyi değil. Trabzon'a transfer olmam zor görünüyor.

Ben Trabzon'a dönmek için elimden geleni yaptım. Böyle davranmam gerekiyor. Ben Trabzonspor sayesinde bu hale geldim. Ben onların sevgisine göre davranmam lazım"

"BAŞKA FORMAYLA GELİRSEM BANA TEPKİ OLMAZ"
"Eğer başka takıma transfer olursam ve Trabzon'a gelirsem tepkiyle karşılanacağımı düşünmüyorum. Diğerlerine yapılanlar bana olmaz. İçim rahat.

Abimin "F.Bahçe'ye giderse kardeşlikten silerim" gibi açıklamaları doğru değil. Biz de sevgi vardır. Hangi forma altında olursan ol o forma için oynamalısın. Sen gönlünden ne düşünürsen düşün. Abim Trabzon'u çok sever, ailem de çok sever. Hayırlısı neyse o olsun diyor. Öyle söyledikleri doğru değil"

"TÜRKİYE YERİNE ALMANYA'YI TERCİH EDERİM"
"Transfer sezonun biteceği 3 Eylül'e kadar beni Hertha Berlin de istiyor. Transfer olacağımı düşünmüyorum. Ama bekliyorum. Bu zaman zarfı içerisinde birşey olursa olur. Bu kafayla buraya yardımcı olmam çok zor. Eğer vermezlerse burada devam edeceğim. Türkiye yerine Almanya'yı tercih ederim. Eğer Hertha Berlin'in teklifi doğruysa... Rusya'ya gelmeden önce başka teklifler vardı İngiltere'den. O günkü şartlar onu gerektiriyordu. Keşke dememeliyiz artık. Ciddi teklifler geldi. Hiç değilse kiralık olarak gitmek istedim.

En iyi yaptığım iş futbol. Ben işimi iyi yapıyorum. Severek yapıyorum. Bir insna ne kadar mutlu olursa o kadar başarılı olur. Şu an ayın 3'üne kadar bekliyorum"

"KALİTE YÜKSELDİ"
"2-3 tane önemli oyuncu geldi. Kalite yükseldi. Burada G.Saray ve Fenerbahçe geçen seneye göre daha iyi görünüyor. Trabzonspor hava tutturursa peşlerini bırakmaz. Kayseri iyi geliyor. Kalite olarak 4 büyüklerin maçları kaliteli olacaklar. Diğer maçlarda çok kalite olmaz"

"BASKI FUTBOLCULARI ETKİLİYOR"
"Trabzonspor'un bu durumu üzücü. Ama bu kişilerin durumlarını tm taraftarlara mal etmemek lazım. O çocuklar baskı altındalar. Çok çabuk etkileniyorlar. Bu Trabzon'un en büyük handikapı. Önemli futbolcular rahat olurlarsa daha iyi oynarlar. Baskıyı takıma olumlu yansıtmamız lazım. Ne kadar kaliteli takım olursa olsun baskı kötü yöndeyse o kalite işe yaramaz"

(Ligtv.com.tr)

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler