Fatih transferini düşünmüyoruz

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, kaybedilmemesi gereken puanları kaybettiklerini, bundan sonra puan kaybı yaşamamaları gerektiğini belirterek, teknik direktör Ersun Yanal'dan bir şikayetleri olmadığını aksine kendisini başarılı bulduk

Fatih transferini düşünmüyoruz

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, kaybedilmemesi gereken puanları kaybettiklerini, bundan sonra puan kaybı yaşamamaları gerektiğini belirterek, teknik direktör Ersun Yanal'dan bir şikayetleri olmadığını aksine kendisini başarılı bulduklarını söyledi.

Hacısalihoğlu, sezon sonunda Fatih Tekke'yi transfer etme gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirtti.

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, takımın düşüşten ziyade başarısız neticeler aldığını belirterek, "Alınmayan puanlar var. Yoksa oyun olarak geçmişte puanlar aldığımız dönemden daha kötü oynamıyoruz. Maalesef bazı neticeler bütün her şeyi kapatıyor. Sahada başarılı değilseniz oynadığınız oyun da kaçan goller de dikkate alınmıyor. Alınan bu sonuçlar tabi bütün camiayı, yönetimi, futbolcuları ve teknik kadroyu üzüyor. Ancak bugüne kadar alınan başarılı neticeleri yine bu teknik kadromuz ve oyuncularımız almıştır. En kısa zamanda toparlanıp yeniden başarılı bir performans çizeceklerine inanıyoruz" dedi.

Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un başarısız futbol ortaya koyduğu şeklindeki değerlendirmelere katılmadığını söyleyerek, "Gaziantepspor maçında Trabzonspor çok başarısız bir oyun ortaya koymadı. İki takım da karşılıklı goller kaçırdı. Son dakikada Selçuk İnan kullandığı ve direkten döndüğü bir firikik var. O gol olmuş olsaydı maç berabere bitecekti. Kaçan net gol pozisyonları var. O açıdan takımı başarısız olarak değerlendirmek doğru olmaz. Futbolcuların isteksiz ve arzusuz oldukları yönünde bir
değerlendirme yok. Teknik direktör Ersun Yanal'ın da böyle bir tespiti yok. Neticeler arzu edildiği gibi olmayınca, goller de kaçınca oyuncularda aşırı bir steres ve baskı oluyor. Bu stres ve baskı mücadele gücünü azaltıyor" diye konuştu.

"ERSUN YANAL'DAN BİR ŞİKAYETİMİZ YOK, KENDİSİNİ BAŞARILI BULUYORUZ"

Trabzonspor'un kaybedeceği puanları kaybettiğini kaydeden Asbaşkan Hacısalihoğlu, "Kaybetmememiz gereken puanları da kaybettik. Bundan sonra puan kaybı yaşamamalıyız. Bu takıma biraz destek, moral verirsek hep birlikte çok daha mutlu başarılı maçlar tamamlayacağız diye düşünüyorum" dedi.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın Türkiye'nin en tecrübeli, en başaralı hocalarından biri olduğunu söyleyen Asbaşkan Hacısalihoğlu, Ersun Yanal'dan bir şikayetleri olmadığını, aksine kendisini başarılı bulduklarını söyledi. Hacısalihoğlu, "Bir maçın neticesine göre ya da bir topun direkten dönüp dönmemesine göre hocayla ilgili karar vermemek lazım. Biz bunu yapmayız. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular çok daha iyi neticeler alınmasını ve çok daha güzel futbol oynanmasını arzu ediyor. İnşallah kısa zamanda istediğimiz konuma geleceğiz"dedi.

"FATİH TEKKE'Yİ TRANSFER ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ"
Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un eski takım kaptanı Fatih Tekke'nin bordo-mavili kulübe yeniden kazandırılması anlamında bir çalışmalarının bulunmadığını belirterek, "Fatih Tekke ile ilgili bir çalışmamız yok. Fatih Tekke takdir ettiğimiz, Trabzonspor'un sembolü olmuş oyunculardan biri. Yurtdışında da Trabzonspor ve Türk futbolunu iyi bir şekilde temsil ediyor. Bizim böyle bir düşüncemiz yok. Kendisinin de yok zannederim" ifadelerini kullandı.

Ligde kolay rakip olmadığını belirten Hacısalihoğlu, "Ligin en altındaki takım en üsteki takımı gidip deplasmanda yenebiliyor. Puan ya da puanlar alabiliyor. O açıdan bu sezon ligde sürpriz sayılabilecek neticeler sıkça oluyor. Bu da Türk futbolunda belli bir aşama kaydedildiğini gösteriyor. Konumumuz itibari ile bizim bundan sonraki maçlarda hem iyi futbolda hem de istediğimiz sonuçları almak durumundayız. Camiamızın ve taraftarlarımızın bu konuda daha destekliyici daha hoşgörülü olmaları halinde bugün alınan başarısız neticelerin başarıya dönüşeceğine ben inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye Liglerinde en çok gol pozisyonuna giren takımlardan biri olduklarını belirten Hacısalihoğlu, "Çok gol pozisyonuna giriyoruz, ama çok da kaçırıyoruz. Gol pozisyonuna girme becerimizi daha da geliştirerek, gol kaçırmayacak şekilde bir performans ortaya koymamız lazım. Teknik direktör Ersun Yanal da bu konuda gerekli tedbirleri alacaktır" şeklinde konuştu.

"ŞAMPİYONLUK HAVASI BASKI OLUŞTURUYOR"
Futbolda neticiler kötü olduğu zaman herkesin bir takım değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor belli bir kadroyla sürekli oynuyor. Çok az oyuncu değiştiriyor. Bu kadronun yapısı ve hocanın oyun anlayışı ile ilgili bir şey. Çok değişiklik de olsa sürekli değişiklik olduğu için takım birbirine uyum sağlamıyor ya da oyuncular kendinden emin değil şeklinde değerlendirmeler oluyor. Bunların hepsi doğrudur. Denebilir, netice iyi olduğu zaman bunlar hep doğru bir gayret olarak görünür, ancak neticeler kötü olduğu zaman da yanlış şeklinde yorumlanır. Ersun Yanal, Türkiye'deki en tecrübeli, en başarılı hocalarından bir tanesi, o açıdan bunları mutlaka değerlendiriyordur. Tespitler yapıyordur. Ona göre de takım tertibini belirliyordur. Değişiklikeri de ona göre yapıyordur" diye konuştu.

Şampiyonluk havasının takım üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Biz bunu yaşatmamaya çalışsak da, şampiyonluk söyleminde bulunmasak da, alınan neticiler, taraftarın ilgisi ve beklentisi, basının bu konudaki bakışı şampiyonluğu gündeme getirdi. Zirvedeki diğer takımlar da şampiyonluk baskısını hissediyor. Neticede şampiyonluk bir takımın göğüsleyeceği bir sonuç. Trabzonspor olarak biz en üst sıralarda tamamlayacağız diyoruz. Avrupa Kupalarında yer alacağız diyoruz. Gönlümüzden bizim de herkes gibi en üst sırada tamamlamak geçiyor" dedi.

Hacısalihoğlu, milli maçlar için lige verilen aranın eksikleri giderme açısından iyi bir fırsat olduğunu belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla birlikte önümüzde 3 maçlık bir peryot var. 3 maçta arzu ettiğimiz neticeleri alıp hedeflerimize doğru ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler