
PFDK tarafından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Marcao'ya verilen ceza TFF'nin resmi internet sitesinden duyuruldu. PFDK, Fatih Terim'e toplam 5 maç ceza verildiğini açıkladı. Terim Trabzonspor maçında takımın başında olmayacak.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM'in, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM'in, tedbire uymama eylemi nedeniyle FDT'nin 50/1-c maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 16.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Sayın Meler,
Bu yazıyı okur musun bilmiyorum. Ama okumanı isterdim. Her şeyden önce söylemeliyim ki beğendiğim bir hakemsin. İlerde çok büyük bir hakem olabilirsin. Ancak dünkü maçta yaptığın hataları yapmamalısın.
Hatam neydi diye soracak olursan;
Öncelikle seyirciden etkilenmeyeceksin. Gerçi dünkü o muhteşem seyirciden etkilenmemek çok zor ama büyük hakem olmak için bu zoru başarman gerekir kanaatindeyim.
İkincisi maçın sonucu ile ilgilenmemelisin. Bırak maçın sonucu ne olursa olsun sen gördüğünü çalmalısın, maçın ilk devresinde yaptığın gibi. Bu sitemleri hak edecek ne yaptım diye soracak olursan hemen söyleyeyim. Beşiktaş’ın 3 numaralı yabancı oyuncusunun sakatlamaya yönelik 7 numaralı Rodellega’nın bileğine basma hareketini görmezden geldin. Bariz kırmızı kartlık bu hareketi yan hakeme şikayet eden 47 numaralı Trabzonsporlu oyuncuya sarı kart gösterdin. Adeta “sen neden bahsediyorsun, ben o hareketi görmedim mi zannediyorsun” der gibi. Medel’in Trabzonsporlu oyuncuyu ceza sahasında itmesini de görmezden geldin. Bir de Beşiktaş’ın o muhteşem seyircisinin etkisiyle bastırdığı dakikalarda sen de düdüğünle destek verdin. Mesela Beşiktaşlı oyuncuların yaptığı ufak tefek faulleri görmezden geldiğin gibi Bordo-mavili oyuncuların yapmadığı faulleri sağdan veya soldan sürekli olarak verdin. Beşiktaş’ın ikinci golü işte böyle bir faulden sonra geldi. Sonra yedi dakika uzatma ne ola ki! Sen bu uzatmayı verdiğin anda şöyle düşündüm, maç 2-2 bitirilecek. ve öyle bitti.