"Fatih Terim başarılı değil"

Antalya’nın Kumluca Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen ayın söyleşisi programına konuşmacı olarak katılan eski milli futbolcu Tanju Çolak, Türk futbolunun dünü, bugünü ve yarınının değerlendirdi. Kumluca Belediyesi konf

"Fatih Terim başarılı değil"

Antalya’nın Kumluca Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen ayın söyleşisi programına konuşmacı olarak katılan eski milli futbolcu Tanju Çolak, Türk futbolunun dünü, bugünü ve yarınının değerlendirdi. Kumluca Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Tanju Çolak, Türk futbolunun dünü, bugünü ve yarını hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin 20 yılı aşkın süredir aktif futbolu bıraktığını, ancak hiçbir zaman futboldan ayrı bir yaşamı olmadığını ifade eden Çolak, Türk futbolunun bir yerlere gelmesi, genç nesilleri spora ve futbola yönlendirme adına çalışmalar yaptığını söyledi.

15 ŞUBAT’TA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Bu çalışmalarından birinin de kendisine ait futbol akademisiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi arasından bir protokol yaptıklarını ve Antalya’nın 19 ilçesinde futbol akademileri olarak gençleri futbola ve spora yönlendireceklerini ifade eden Çolak, 15 Şubat’tan itibaren çalışmalara başlayacaklarının müjdesini verdi.

"MALUM SONUÇLAR ORTADA"

Bugünkü sistemde futbolun değil, Türk futbolunun durumunun iyi olmadığını savunan Çolak, özellikle Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) son aldığı yabancı oyuncu kontenjanının Türk futbolunun, geleceğine yönelik gelişmesine büyük darbe vuracağına inandığını belirtti. Çolak şunları söyledi:

"Maalesef Futbol Federasyonu’nun aldığı kararlar doğru değil. Bundan dolayı da Türk futbolunun geleceği ümitli değil. Bugün federasyonun aldığı kararlar, sadece menajerlere kazandırıyor, Türk futboluna bir şey kazandırmıyor. Bizim futbolumuzda öyle bir çark var ki, maalesef o çark siz ne olursanız olun, sizi harcıyor. Buna en iyi örnek benim. Dünyada futbol artık, zevk alınarak yapılan ve para kazanılan bir sektör haline gelmiş. Ama bizde birilerinin isteği doğrultusunda yönlenen bir futbol söz konusu. Durum böyle olunca da, malum sonuçlar ortada."

"BENDEN ÖNCE ÖLMESİN"

Çolak, "Federasyon ne zaman doğru karar verdi. Hakemlerimiz futbol oynamadığı, kitapta yazanlara göre karar verdiği için yanlış düdük çalıyor. Alp Yalman ve Şansal Büyüka benim geleceğimle oynadı. Alp Yalman, Cuma günü 3 bin TL vadetti. Pazartesi başka şeyler konuştu. Alp Yalman’a ’Benim hayatımı bitirdin’ dedim. Bana hiçbir şey söyleyemedi. Şansal Büyüka ağabey ile haber gönderdim. Sakın benden önce ölmesin. Cenazesini musalla taşına koyduklarında soracaklar. Ben bu adama hakkımı helal etmiyorum diye bağıracağım. Ben bunu yapacağım" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN HATADAN DÖNEBİLMEK"

Türk futbolunun başarısının, aynı şekilde A Milli Takım’a da yansıdığını kaydeden Çolak, gerekli önlemler alınmazsa gelecekte futbolun daha zevksiz, insanların futboldan uzaklaştıran bir tablonun ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Futbolun durumunu kötüye gitmesinde bir başka etkenin de sporcular olduğunu anlatan Çolak, "Bir defa her işte olduğu gibi sporcu da, ahlaklı olacak. Her şeyi bir başkasından beklemeyecek, ben ne veriyorum diye kendisini de sorgulayacak. Her şey para demek değildir, her şey hakimi de aldatmak değildir. Hepimiz insanız, hepimiz hata yapabiliriz, ama önemli olan hatadan dönebilmektir" diye konuştu.

"BEKLEYİP GÖRECEĞİZ"

Çolak, söyleşiye katılan bir kişinin Fatih Terim’in başarılı olup olmadığı ile ilgili sorduğu soruya ise şöyle cevap verdi:

"Şu an için A Milli Takım’da Fatih Terim başarılı değil ama Fatih hocaya güvenildi ve göreve getirildi, bekleyip göreceğiz. Tabii Fatih hoca bir dönem, A Milli Takım’da Galatasaray’da başarılı oldu ama o dönemde futbolcular da başarılıydı. Bana göre başarısızlığı anlatmak kadar çözüm önerileri de sunmak lazım. Fatih hoca bunu yaparsa daha iyi olacağını düşünüyorum."

Avrupa gol kralı olması, özel hayatı, Galatasaray’dan, Fenerbahçe’ye transferi gibi dinleyicilerden gelen birçok soruya da yanıt veren Tanju Çolak’a söyleşi sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından ilçede düzenlenecek, Akdeniz’in en büyük deve güreşi ve söyleşisi anısına deve maketi ve porselen çay seti hediye edildi.

Söyleşi sonunda söyleşiye katılanlar eski milli futbolcu Tanju Çolak ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor