Fatih Tekke’den flaş Trabzonspor mesajı! “Elbet bir gün, bakalım, nasip”

Trabzonspor efsane golcüsü Fatih Tekke Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’da attığı gollerle adeta efsane olan eski futbolcu Fatih Tekke Haber61’e açıklamalarda bulunarak Trabzonspor ile ilgili mesajını “Elbet bir gün, bakalım, nasip” diyerek verdi.

Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot’un sorularını cevaplayan Tekke, Trabzonspor’da 3 sorun gördüğünü söyledi.

Oyunculara mesaj veren Fatih Tekke, “Biz oyuncularımıza moral verelim ama onlarda kendilerini yeterli görmesin. Daha iyisini, daha fazlasını istemeli. Şunu asla unutmayacağız. Trabzonspor yoksa kimse yok. Ne fatih tekke var, Trabzonspor taraftarı bile yok. Hiç Kimse yok.” dedi.

Fatih Tekke’den flaş Trabzonspor mesajı! “Elbet bir gün, bakalım, nasip”

Fatih Tekke şunları söyledi;

DİNLENECEĞİM ZAMAN ŞEHRİME GELİYORUM

Kendi futbol anlayışıma göre birçok şeyi deneme şansım oldu. Geçen sene çok ciddi bir ivme yakaladık. Son 7 hafta ufak tefek kırgınlıklardan dolayı ayrılmak zorunda kaldık. Şuanda da dinleniyorum. Dinleneceğim zaman şehrime geliyorum. Burada olduğum için mutluyum. Kafamı dinliyorum. Futbolun içindeki tüm şeyleri de takip etmeye çalışıyoruz.

GÜNÜMÜZDE HER ŞEY DEĞİŞTİĞİ GİBİ FUTBOLDA DEĞİŞTİ

Günümüzde her şey değiştiği gibi futbolda değişti. Şu ruhta oynanıyordu diye tarih etmek doğru değil ama dünya futbolu ile ülkemizdeki futbol arasındaki makas açılıyor. Teknik direktör olarak baktığımızda eskiden daha fazla oyuncu performansı varsa başarı geliyor. Herhangi bir plan üzerine oyun oynanmıyor. Yüzde 10 oynanıyor diyebilirim. Çok farklı değişiklikler var. Geçmişe oranla oyuncu katkısını düşük oyunun gücünün etkisinin daha fazla olduğunu söyleyebilirim.

BİZ DOĞRUYA YAKLAŞMAMIZ GEREKİRKEN HER GEÇEN GÜN DOĞRULARDAN UZAKLAŞIYORUZ

Türkiye’de futbol şeklinin dilinin bakış açısının tamamen değişmesi gerekiyor. Fatih’e geldi vurdu gol oldu değil, bir planı olan ve bu planı maç öncesi ve maç anında izleyiciye sunan, bunun üzerinden konuşulan bir oyun olmalı. Bizde bunlar yok. Oyuncu seçimleri antrenör seçimleri, oyunun içindeki kirli alanların artması çok etkiliyor. Biz doğruya yaklaşmamız gerekirken her geçen gün doğrulardan uzaklaşıyoruz. Dünya futbolunda 50 yılda bir aldığınız kupa sizi tatmin ediyor. Dünyaya baktığınızda herkes bir plan dâhilinde oynuyor. Bu planı insanlarına anlatıyor. Bizde galip gelmişsen olumlu mağlup olmuşsan olumsuz. Bakış açısını değiştirebilecek insanlara, yöneticilere ve sonra hocalara gerek var.

BURADAN OYUNCU ÇIKIYOR

Türkiye’de ve Trabzon’da bu kültür kodlarında yaşamış insanlardan oyuncu çıkıyor, istemesen de çıkıyor. Ama bir plan dahilinde olmuyor. Tamimiyle zorunluluktan oyuncular çıkmış. Yetenek buralarda var. Şartlar çok daha olumlu. Coğrafi yapı buranın çocuklarında çok farklı bir etki yapıyor. Çabukluğu, çevikliği, koordinasyonu buranın çocuklarında var. Ama biz bunu doğru şekilde kodlayamıyoruz. Trabzonspor’un şuanki davranış modeli bu dediğimin tam tersi.

YUSUFLAR, UĞURCANLAR BİR PLAN DAHİLİNDE ÇIKMADI

Kulüplerin altyapılarına döndüğü doğru bir ifade değil. Kulüplerin yaptığı alt liglerde oynayan kapasitesi potansiyeli olan oyuncuları kadrolarına katmaya çalışıyorlar. Bu konuda profesyonelde davrananlar kendi altyapılarında daha iyi oyuncuların olduğunu görecekler. Oyuncuların çoğunun çok büyük eksikleri var. Potansiyeli olan oyuncuları ne kadar geliştirebiliyoruz? Oyunun kendi gücü olmazsa oyuncuyu nasıl güçlendireceksin. Kulüplerin hocalara süre vermesi gerekiyor. Yusuflar, Uğurcanlar plan dahilinde mi çıktı, Hayır. Oyuncuların eksikleri olacak. Oyun oyuncuyu güçlendirir. Oyuncu geliyor mevkiini bulamıyorsun. O zaman spontane gidecek, ya tutarsa.

AYNI ŞEYLERİ YAPARAK FARKLI SONUÇ BEKLEYEMEZSİN

Milli takım için üzüldük ama şaşırtıcı bir sonuç olmadı. Ne kadar datanız olsa da karanlık alanlar çok var. Bizim bir planımız yok. İyi 11 çok oyna. Oyuncu kötü oynar hocada kötü oynar. Biz kötü oynayamaz mıyız? Avrupa şampiyonasında ön baskı olmadı bazı ülkeler haricinde. Dünya futbolu biraz savunmaya döndü gibi. Belli alanlarda bekleniyor. Hepsinin bir planı var. Futbolculuk ile antrenörlük bambaşka. Biz her şeyi bilemeyiz. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç bekleyemezsin. 30 yılda 3-5 iyi oyuncu çıkarırsın, 1-2 kupa alırsın ama sonuç yok. Bu topraklarda bu ülkenin çocuklarının zekası da var. Biraz daha çalışkan olacağız, hocalar daha ahlaklı olacak, bu işleri kotaranlar daha aklı başında olacak.

SÖRLTOH ÖRNEĞİ: OYUNCULARIMIZIN EKSİĞİ VAR

Oyuncu kardeşlerimiz hazır gelemiyorlar. Sörloth’u örnek verirsek, Burada neler yaptı. Bir oyuncu ancak bu kadar oynayabilir. Ama Türkiye’de. Leipzig’e gitti hocası açıklama yaptı eksiği çok var. Genç oyuncu, böyle bir şeyi yakalamış, belki bir kere daha yakalayabilir. Evet eksikleri var. Oyuncularımız eksik. Eksik olmasının sebebi şu. Sen oyuncun gücüyle ilgili hiçbir fikrin yok. Oyun spontane oynandığı için alıyorsun kaleden kaleye taşıyorsun. Avrupa’da yapamıyorsun çünkü oyunun gücü var. Türkiye’de maç oynanıyor o 4 ligde futbol oynanıyor. Futbol oynamak için oyun bilgisine, kurguya ve plana ihtiyacınız var. İnsan sevdiğine daha fazla kızar. Kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. İyi yaptığımız bir şey 10 şey gibi gözükür ama süre geçtikçe yanlış yaptığınız bir şey 10 şey gibi gözükür. Bizim oyuncularımızın eksiklerini bilmesi ve üzerine gitmesi lazım. Messi’nin de eksiği var. Kendini düzeltirsen Ronaldo gibi kalabilirsin.

TRABZONSPOR YOKSA KİMSE YOK

Yabancı oyuncular için şöyle bir durum var. Taraftar tarafından daha bir hoşgörüyle karşılanır ama uzun süreli değil. Trabzonspor artık ciddi maliyetler ödüyor Burası kimsenin gelip eğleneceği bir yer değil. Bu takımın bir tarihi bir geçmişi var, yaşanmış acıları var. Bunları anlayan devamlılığını sürdürüyor, anlamayan Türkiye’ye geliyor, neden tercih ettiği malum zaten. Ya sürekliliği sağlıyor yada sağlamıyor. Burayı ya geçici olarak görüyor, ya para kazanma olarak görüyor. Biz oyuncularımıza moral verelim ama onlarda kendilerini yeterli görmesin. Daha iyisini, daha fazlasını istemeli. Şunu asla unutmayacağız. Trabzonspor yoksa kimse yok. Ne fatih tekke var, Trabzonspor taraftarı bile yok. Hiç Kimse yok. Stadımıza kulübümüze hakettiği değeri vereceğiz.

BİR GÜN TRABZONSPOR ANTRENÖRÜ OLARAK ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ OYNARSAM KENDİMİ BAŞARILI BULURUM

Rusya’ya gittiğimde sistem falan yoktu. Dick Advocaat ile çalıştık. Takımımız çok iyiydi gerçekten. Oyuncuların iyi performansı hocayı iyi hoca yaptı. Benim hikâyemle bu nesil ilgilenmiyor. Yaşanmışlıklar bir tarafta kaldı. Artık başka bir taraftayız. Oyunculuk yaşandı bitti dünya kadar eksiğimiz oldu. Biz hata yaptık, Türk futbolunun durumu ortadaydı. Allah’a hamd olsun çok güzel bir yerde bıraktık. Şuanda Trabzon’un her mahallesinde çayım çorbam var biliyorum. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde çayım çorbam var biliyorum. Allah büyük yetenek vermişti, bunu çok daha fazla kullanabilir miydik? Evet. 10 yıl önceki dünya ile şimdiki arasında çok büyük fark var. Bu futbol olarak da kişisel olarak da böyle. Hızına yetişemiyoruz. Şuan bu işin antrenörlük tarafındayız, kendimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir gün Trabzonspor antrenörü olarak Şampiyonlar ligi finali oynarsam kendimi başarılı bulurum. Söylediğim düşünme şekli, konuşma dili, bakış açısına değiştirmeye yardımcı olduğumda da kendimi antrenörlükte başarılı bulurum.

TRABZONSPOR’DA GÖRDÜĞÜM 3 TANE SORUN VAR

İnşallah herkesin beklediği, özlediği, Trabzonspor’un tarihine, şanına yakışır sonuçlar alır Trabzonspor’umuz. Trabzonspor’da gördüğüm 3 tane sorun var. Kulüp olarak bir sorunu var. Trabzonspor’un geleceği bu davranış şekliyle mi güçlü kılınacak. İkincisi takımsal iki problem görüyorum. Biri 3 yerli oyuncunun sahada olması gerektiği. 3 oyuncunun hangileri olacağı, alınan oyunculardan kimlerin dışarda bekleyeceği. Dışarda bekleyecek oyuncular bekleyebilecek mi? Bunları tabi Abdullah Hoca görüyordur. Üçüncüsü de Trabzonspor’un oyun gücünün olması gerektiği. Abdullah Hoca Türkiye’de bu işleri denemeye çalışan hocalardan bir tanesidir. Bence oyuncu gücü çok net görülmeli ve bunu aldıkları oyuncularla zamanla güçlendirmeli. 90 dakika boyuncu oyunun gücünü görmek istiyorum.

DJANİNY’DEN DAHA İYİ OYUNCU ALDIKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM

Djaniny’den daha iyi oyuncu aldıklarını düşünmüyorum. Alırlar mı bilmiyorum ama. Orada ihtiyaç olduğunu da düşünmüyorum.

TRABZONSPOR’UMUZ YERELDE ALTYAPI, ULUSLARARASINDA YİNE ALTYAPI, GELECEĞİ YİNE ALTYAPI

Trabzonspor’a Abdullah Hocaya, herkese başarılar ama Trabzonspor’umuz yerelde altyapı, Uluslararasında yine altyapı, geleceği yine altyapı, bunun içinde çok ciddi dirayetli olan yönetim kurulumuzun düşüncesi olması lazım. Şehir bundan keyif alır. Şampiyonluk hepimiz istiyoruz. Olduk, kaç kere olduk, verdiler mi? Orası önemli değil. Trabzonsporlu olmak bordo maviye gönül vermek demektir. Şampiyon olmuş olmamış tabi ki önemli ama sevda anlamında önemi yok. Buna gerekli kıymeti vermeliyiz. Ama lüften, iyi niyetli, liyakat ve hak eden, lütfen.

MİLLİ TAKIMA YARDIMCI HOCALIK KONUSU

Hiç öyle bir şey olmadı. Şenol hocayla öyle bir görüşmemiz hiç olmadı. Kaldı ki net söylüyorum, ben tek başıma antrenörlük yapabilecek seviyedeyim. Milli takım dışında da böyle konuşan adama kolay teklif gelmez. Bekleyeceğiz.

TARFATARA ANLAMLI MESAJ

Son olarak Trabzonspor taraftarlarına mesajını sorduğumuz Fatih Tekke, “Elbet bir gün, bakalım, nasip” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor