Fatih Tekke tarihe geçecek

34. UEFA Süper Kupası, bugün Manchester United-Zenit maçıyla sahibini bulacak. Kupayı 2000'de Real Madrid'i yenen Galatasaray kazanmıştı. Finalde gülen Zenit olursa, Fatih Tekke de Galatasaraylı futbolcular gibi tarihe geçecek. Tekke geçen sezon UEFA Kupa

Fatih Tekke tarihe geçecek
34. UEFA Süper Kupası, bugün Manchester United-Zenit maçıyla sahibini bulacak. Kupayı 2000'de Real Madrid'i yenen Galatasaray kazanmıştı. Finalde gülen Zenit olursa, Fatih Tekke de Galatasaraylı futbolcular gibi tarihe geçecek. Tekke geçen sezon UEFA Kupası'nı kaldırarak sarı kırmızılı futbolcuların ardından bu sevinci yaşayan ilk Türk olarak tarihe geçmişti.
Futbolda geçen sezon Avrupa'nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımlarını karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, yarın Monaco'da 34. sahibini bulurken, Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester United ile Türk futbolcu Fatih Tekke'nin de forma giydiği UEFA Kupası şampiyonu Zenit St. Petersburg takımları, kupayı müzesine götürebilmek için mücadele edecek.

M.UNITED 1 KEZ KAZANDI
Manchester United, UEFA Süper Kupası'nı 1 kez müzesine götürmeyi başarırken, Zenit St. Petersburg ise ilk kez Süper Kupa'da mücadele edecek. Manchester United, 1991 yılında Kızılyıldız'ı 1-0 yenerek kupayı kazanırken, 1999'da ise UEFA Süper Kupa'da Lazio'ya 1-0'lık sonuçla kaybetti. Zenit St. Petersburg ile Manchester United ilk kez birbirlerine karşı bu kupada mücadele edecek.

EN ÇOK MILAN KAZANDI
UEFA Süper Kupası'nı en çok müzesine götüren ekip İtalya'nın Milan takımı oldu. Son kupayı da alan İtalyan ekibi, Süper Kupa'yı tam 5 kez kazandı. Milan, 1989'da Barcelona'yı, 1990'da Sampdoria'yı, 1994'de Arsenal'i, 2003'te Porto'yu, geçen yıl da Sevilla'yı geçerek kupaya uzanırken, 1973'de Ajax, 1993'de de Parma'ya karşı kaybetti.

2000'DE GALATASARAY KAZANDI
2000 yılında Galatasaray'ın da kazandığı kupayı, 33 yıllık geçmişinde en çok 5 kezle AC Milan müzesine götürürken, Hollanda'nın Ajax ve İngiltere'nin Liverpool takımları da 3'er kez mutlu sona ulaştı. UEFA Süper Kupa'ya ayrıca, Anderlecht, Barcelona, Juventus ve Valencia 2'şer, Aberdeen, Aston Villa, Chelsea, Dinamo Kiev, Galatasaray, Lazio, Manchester United, Mechelen, Nottingham Forest, Parma, Porto, Real Madrid, Steaua Bükreş ve Sevilla da 1'er kez sahip oldu

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler