Fatih Tekke: Doğru hiçbir işleri yok!

Trabzonspor’un eski oyuncularından yeni antrenör Fatih Tekke 2 yıldır Trabzonspor’da doğru yapılan hiçbir şeyin olmadığını söyledi.Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu’na katılan Fatih Tekke Haber61’e önemli açıkl

Fatih Tekke: Doğru hiçbir işleri yok!

Trabzonspor’un eski oyuncularından yeni antrenör Fatih Tekke 2 yıldır Trabzonspor’da doğru yapılan hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu’na katılan Fatih Tekke Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

BEN ANTRENÖRLÜK YAPACAKSAM SADECE TEK ŞEY İÇİN YAPACAĞIM

Fatih Tekke TÜFAD kongresi için “Bu seçim Trabzon için bu bölge için önemli bir seçim. İki adayda değerli. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Bizde burada bulunduk ve oyumuzu geldik kullandık. Hayırlı olsun” diyerek, “3 Aylık bir antrenörlük kariyerim oldu. Aslında Futbol Federasyonundaki bir buçuk yılı da düşünürsek hemen hemen 2 yıla yakın. İyi günler geçirdik kendi ve ekibimiz adına. Tecrübe kazanma adına çok değerli günler geçirdik. Ben şunu her zaman söylüyorum Ben antrenörlük yapacaksam tek şey için. Bu şehirde çok daha farklı şeyleri yapabilmek için bu işi yapıyorum. Bu iş nasıl bir iş. Bazen düşünmediğin birçok şeyle karılaşabiliyorsun. İnsanlardan beklemediğin hareketler, eksiklikler, yanlışlar olabiliyor. Türkiye’de futbolculuk kolay değildi, antrenörlükte kolay değil. Ama zora talibiz her zaman. Bu şehri Trabzonspor’u hayallerin ötesinde taşıyabilmeyi hayal ediyorum. İnşallah nasip olur bir gün bize” şeklinde konuştu.

FATİH TEKKE'NİN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

TRABZONSPOR’A ZARAR VERDİLER

Trabzonspor’da son yaşananlar ile ilgili olarak, aslında Trabzonspor’un son iki yıldaki durumunun değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Tekke,  “Tabi teknik adam olarak bunu 3 dakikada değil. Teknik olarak konuşacağımız konular olabilir. Bir Trabzonspor taraftarı olarak konuşacağımız konular çok var. Genel anlamda çok olumsuz. Bu kadar ciddi paralara kurulmuş bir takım. Bu takımı kurarken etkin roldekiler kim ise bu camiaya isteyerek veya istemeyerek zarar vermiştir. Gönül istiyor, Trabzonspor’da Trabzonlu oyuncular çok olsun. Altyapıya önem verilsin. Sadece şampiyon olan bir altyapı değil, çıkan oyuncular olsun. Trabzonspor eve t busene altyapılarda şampiyon oldu, önemlidir ama sonuçta bu Trabzonspor için önemli olmamalı. Trabzonspor’da altyapıdan kaç oyuncu var, bunu konuşmalıyız, bunun için çalışmalıyız. Şuan için sayımız çok az” ifadelerini kullandı.

YAPILAN HOYRATÇA UMURSAMAZCA ŞEYLER VAR

Tekke, Trabzonspor yönetimini kesinlikle başarısız bulduğunu belirterek, “Ben şehrin bu kadar suskunluğunu da anlamış değilim açıkçası. Yapılan bu kadar hoyratça, umursamazca şeyler var ve Trabzonspor taraftarı şehir buna karşı çok suskun. Bu camianın bu takımın bir yerlere gelmesini sağlayan en başta oyunculardır. Camiaların bu durumlarda kenetlenmesi lazım. Yönetime de yardımcı olmak anlamında doru ve eksiklerini düşünmek zorundayız. Bunu konuşmamız lazım. Büyükler, şehrin önde gelen insanları bunları daha net konuşabilmesi lazım. Samimi olacaksın ve işi ehline bırakacaksın. Gerisi Allah’ın izni ile gelir” dedi.

DOĞRU YAPILMIŞ BİR ŞEY YOK

Fatih Tekke, “Sadece Yıldırım Demirören’in desteklenmesi değil, iki yılın toplamına söylem ve eylem olarak baktığınız zaman doğru yapılmış bir tane bir şey yok. Açık ve net konuşuyorum. Ben teknik adamım ve buranın evladıyım, bunları konuşmak durumundayım. Yapıcı olmak evet, bu camiaya yardım etmek istenildiği zaman tabi ki evet, her zaman oldu bu. Fakat çok büyük bir anlamı yok. Biz biz gibi davranmadığımız sürece başarılı olsak da, şampiyon olsak da bundan mutlu olamayacağız, Trabzonspor kimliği oluşması lazım artık. Bu sessizlikle olmaz. Trabzonspor’un bir kimliği var, bir duruşu var. Bu duruş öncelikle dürüstlüktür, samimiyettir, mücadeledir, Biz bunu sergileyemedikten sonra şampiyon olmuşsun, benim için hiçbir anlam ifade etmiyor” şeklinde konuştu.

TÜRK FUTBOLU BİR YERLERE GELECEKSE MİHENK TAŞI TRABZON OLACAK

Trabzon’un Türk futbolu için mihenk taşı olacağını ifade eden Fatih Tekke, “Çok mücadele ettik kazandığımız birçok kupa var. Bir tane üzerinde duruyoruz ama sadece benim dönemimde 3 tane var. Türkiye’de şampiyon olmuşsun. Olacağız inşallah, bir gün olacağız. Türk Futbolu dünyada bir yerlere gelecekse mihenk taşı burası olacak. Ama ben diyorum ki bu yaparken Trabzonspor kimliği olması lazım. Nedir bu? Dürüstlük, samimiyet ve birazcık da dertleneceksin bu kadar” dedi.

BİR GÜN BAŞKAN ŞEKİLDE KONUŞACAĞIZ

Fatih Tekke kendisine teknik adamlılk için teklif olup olmadığı yönündeki soru üzerine “Bekliyoruz, zamanımız var. Ben ve ekibim her günümüz kendimizi geliştirme adına, kendimize bir şeyler katma adına olumlu geçiyor. Birilerinin dediği gibi tecrübe tecrübesizlik değil. Bizim yüreğimiz, cesaretimiz, aklımız, bilgimiz, yaşadıklarımız insanların birçoğunu katlarda geçer çok şükür. Bekliyoruz, inşallah nasip olacak bir gün başka şekilde konuşacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor