"Fatih-Gökdeniz gündemde yok"

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, ligde lider konumda olmaları nedeniyle herkesin gözünün üzerlerinde olduğunu belirterek "Bizi yıpratmak isteyecekler ancak her şeye karşı hazırlıklıyız" dedi. İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Hacısal

"Fatih-Gökdeniz gündemde yok"

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, ligde lider konumda olmaları nedeniyle herkesin gözünün üzerlerinde olduğunu belirterek "Bizi yıpratmak isteyecekler ancak her şeye karşı hazırlıklıyız" dedi.

İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, ligde lider olmalarına rağmen oynanan futbolun tatmin etmediğini söyledi. Camianın ligi lider götürmeleri nedeniyle mutlu olduğunun altını çizen Hayrettin Hacısalihoğlu "Ancak oynanan futbolla ilgili olarak eleştiriler var. Bu konuda haklı olanlarda olabilir. Oynanan futboldan sonuç olarak yönetim, başkan, takım ve taraftarlarda hoşnut değil. Trabzonspor'un maçlarında iyi futbol ortaya çıkmamasını yalnızca Bordo-mavili takıma bağlamamak lazım.
Çünkü rakipler iddialı ve ligde lider bir takım ile oynadığı için kendileri oynamaktan ziyade Trabzonspor'u oynatmamayı yeğliyorlar. Rakiplerimiz olağanüstü hırslı ve motive olmuş bir şekilde maça çıkıyor. Oyuncularımız ise lider takım olmanın heyecanını ve zorluğunu yaşıyorlar. Maçlarda genellikle zor gol atılan ve göze hoş gelmeyen bir futbol ortaya çıkmış olabilir. Bana göre bu tamamen Trabzonspor'un bu seneki konumunda kaynaklanıyor. Trabzonspor'un futbolunun tenkit edildiği maçlarda rakiplerin
Trabzonspor'dan daha iyi oynadığı daha baskılı oynadığı söylenmiyor. Her zaman rakiplerimizden daha üstün olmamıza rağmen göze hoş gelen futbol ortaya çıkmadığı şeklinde eleştiriler ortaya çıkıyor" diye konuştu.
Hacısalihoğlu, sezon sonuna kadar zirve mücadelesinin süreceğini ve zirve mücadelesi veren takımlar arasında kopma olmayacağını kaydederek "Bir takım bir hafta çok başarılı futbol oynuyor. Çok net bir skor ile maçı tamamlıyor. Bir hafta sonra kendi sahasında oynadığı maçta ise yenilgi ile ayrılıyor. Bu, ligde her takımın maç kazanabileceğini, geçmişte olduğu gibi önceden maç skorunun belli olmayacağını gösteriyor. Tüm bunlara rağmen Trabzonspor maçlarını kazanıyor ve liderliğini sürdürüyor" şeklinde
konuştu.

"FATİH TEKKE VE GÖKDENİZ'İN DÖNÜŞÜ GÜNDEMİMİZDE YOK"
Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in Trabzonspor'a dönecekleri şeklinde basında yer alan haberler üzerine Hayrettin Hacısalihoğlu, şunları söyledi:
"Gündemimizde bu tarz konular yok. Takımımız lider. Kadromuz birbirine seven, tamamlayan son derece uyum içersinde olan bir kadro. Ancak lider takımlar için (özellikle bu takımlar Anadolu'dan ise) sık sık bu tarz haberler çıkar. Biz bu tür haberleri bekliyoruz ve bunlara karşı hazırlıklıyız. Bu konuda camiamızın daha tedbirli olması gerekiyor. Bizdeki önemli formda olan oyuncular için transfer haberleri çıkacaktır. Oyuncuların kafasını karıştıracak haberlerin çıkması, sanal bir takım problemlerin gündeme
getirilmesi, teknik heyet, yönetim ve oyuncularla ilgili olarak huzuru bozabilecek lider takımı yıpratacak haberlerin, rakip kulüplerin ya da rakip kulüp sempatizanı basın mensuplarının çıkarmaları son derece Türkiye'de yaygın bir sistem. Bu tarz girişimleri tebessümle ve biraz da kızgınlıkla izliyoruz."

Fortis Türkiye Kupası'na erken veda edecek olmalarına üzüldüklerini belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'un kupadaki hedefinin şansa kalması bizleri üzdü. Hedeflerimizden biri Fortis Türkiye Kupası'nda en üst noktaya gelmekti. Bu mümkün gözükmüyor. Trabzonspor'un konusun geçtiği zaman hep şu söylenir '24 yıldır şampiyon olamıyor. Bu arada bir çok Türkiye Kupası kazandı. Yoğun şampiyonluklardan sonra Türkiye Kupası'nı kazanan takımlardan biri' Demek ki Türkiye Kupası, Türkiye'de şampiyonluk olarak kabul edilmiyor veya akıllarda kalmıyor. O nedenle asıl hedef Türkiye Liginde iddialı, Avrupa Kupaları'na katılan mümkün olan en üst klasmanda ligi tamamlamak" dedi.

"KAYBEDİLMİŞ YILLAR VAR"
Bir kaç dönemdir Trabzonspor'un zirve hedefinin hep söylemlerde kaldığını ancak bugün zirvede olduklarını ifade eden Hacısalihoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Geçtiğimiz yıllarda zirvede olma şansını, şansızlıklar veya hatalar sonrası üst sıralarda olma şansını yakalayamadı. Bu yıl hem söylem olarak zirvede olacağız diyoruz hem de Avrupa Kupaları'na katılmak hedefimiz diyoruz. İnşallah bunları gerçekleştiririz. Trabzonspor camiası da sezonu mutlu olarak tamamlar. Gelecek yıl bu yıl iskeleti oluşmuş kadroyla çok az bir takviyeyle daha iddialı bir konumda olur. Kaybedilmiş yıllar var. O yılları Trabzonspor'un bir anda tamamlaması zor gibi görünüyor. Şampiyonluk
için sadece bir takım yeterli değil. Camianın, basının, kamuoyunun ve taraftarın herkesimin şampiyonluğa hazır destekçi olması gerekiyor. Bu şuanda oluşuyor. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Geçmişte Trabzonspor'a ilgisi azalan Trabzonspor taraftarları heyecanla ve istekle takımını destekliyor bu da bizleri mutlu ediyor. Demek ki gidişat iyi."

"COLMAN HENÜZ PERFORMANSININ YÜZDE 50'SİNİ SAHAYA YANSITMIŞ DEĞİL"
"3 büyüklerde yer alan yabancı oyuncuların hepsinin takımlarına çok katkısı olduğunu söylemek mümkün değil" diyen Hayrettin Hacısalihoğlu, sözü Arjantinli futbolcuları Gustavo Colman'a getirerek "Belçika'da uzun izlemeler sonrasında kendisini transfer ettik. Henüz orada sergilediği performansın yüzde 50'sini sahaya yansıtmış değil. Çok daha iyi olacağına inanıyoruz. Cale, kendi takımında çok başarılı oynayan izlemelerde de bu yönde kanaat oluşan bir oyuncu. Bütün oyuncularımızın hepsi uyumlu, hiçbir
problem çıkartmayan ekip anlayışı bozmayan yapıda ve çok genç oyuncular. Trabzonspor hedeflediği Avrupa Kupaları'na katılacak şekilde ligi tamamlarsa gelecek yıllar hem genç hem tecrübeli uyum sağlamış bir kadroya sahip olur" şeklinde konuştu.

Zaman zaman eleştirilen Gökhan Ünal'ın da Türkiye'de kendisini ispat etmiş bir oyuncu olduğuna dikkat çeken Hacısalihoğlu "Daha önce oynadığı takımlardaki başarıyı ve performansı tam sahaya yansıtmış değil. 5 gol atmagerekiyor. Bizdeki önemli formda oış 5'de gol attırmış bir oyuncu. Gökhan'dan hırslı ve hırçın bir futbol sergilemesini beklemek yanlış, onun sitili bu değil. O tarz futbol hiç oynamadı. Bizde o tarz düşünüp onu transfer etmedik. O tarz oynayan bir kaç oyuncumuz var. Umut Bulut son derece
başarılı oynuyor. Gökhan'ı Gökhan gibi Umut'u da Umut gibi değerlendirmek lazım. Kendi sitili içinde başarı beklemek lazım" açıklamasını yaptı.

"SİVASSPOR MAÇI ÖNEMLİ"
Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Sivasspor ile önümüzdeki hafta oynayacakları maçı da değerlendirerek "Sivasspor son bir kaç yıldır Türkiye'nin en başarılı takımlarından biri. Son derece kısıtlı imkânlarla Süper Lig'de başarılı olmuş bir takım. Birkaç yıldız futbolcusu dışında çok kaliteli bir kadroları da yok. Ama birbirini tamamlayan takım oyunu oynayan, mücadelesini, hırsını, her şeyini sahaya yansıtan bir takım. Bu nedenle de ligde başarılı oluyorlar. Kendi sahamızda oynayacağız. Her şeye rağmen
Trabzonspor tüm maçlarda olduğu gibi bu maçta da iddialı ve kazanma arzusunda olacaktır. Futbolcu kardeşlerimizde bu düşünce ile kazanma arzularını sahaya yansıtırlar. İstediğimiz neticeyi alarak maçı tamamlarız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler