Eyüp Aşık'tan TS'ye HES desteği

TRABZONSPOR'UN bünyesinde bulunan Bordo-Mavi Enerji tarafından takip edilerek ilana çıkarılan Uzungöl HES 1, Kalyon İnşaat'la birlikte 2 işletmenin daha yaptığı başvuru nedeniyle ihaleye çıkacak. DSİ Genel Müdürlüğü özel önem verdiği projeyi erkene çekere

Eyüp Aşık'tan TS'ye HES desteği

TRABZONSPOR'UN bünyesinde bulunan Bordo-Mavi Enerji tarafından takip edilerek ilana çıkarılan Uzungöl HES 1, Kalyon İnşaat'la birlikte 2 işletmenin daha yaptığı başvuru nedeniyle ihaleye çıkacak. DSİ Genel Müdürlüğü özel önem verdiği projeyi erkene çekerek 25 Kasım'da ihale edecek. Kalyon İnşaat vazgeçmezse, Trabzonspor'la ihalede yarışacak. Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık, Trabzonspor'a destek vererek Çaykaralı hemşehrisi Hasan Kalyoncu'yu eleştirdi. Aşık, “HES'i alsa bile SİT'i kaldıramaz” dedi.

Trabzonspor'un bünyesinde bulunan Bordo-Mavi Enerji tarafından takip edilerek ilana çıkarılan Uzungöl HES 1, Kalyon İnşaat'la birlikte 2 işletmenin daha yaptığı başvuru nedeniyle ihaleye çıkacak. DSİ Genel Müdürlüğü özel önem verdiği projeyi erkene çekerek 25 Kasım'da ihale edecek. Kalyon İnşaat vazgeçmezse, Trabzonspor'la ihalede yarışacak. Öte yandan Trabzonspor'un HES Projesi'ne Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık'tan da destek geldi. Aşık, yakından ilgilendiği HES projeleriyle ilgili olumlu görüş belirtirken, Trabzonspor'un bu projedeki yol haritasını eleştirdi. Aşık şunları söyledi: “Fikir güzel, aksiyon güzel ancak çok sesli hareket edildi. Hemen her yerden proje seslendirildi. Bu tür çıkışlar Trabzonspor'a zarar verebilir. Bu iş daha sessiz geçiştirilebilirdi” dedi.

Aşık, HES projesinin Trabzonspor'un ekonomik sorunlarını kökünden çözecek bir proje olduğunu ve rakiplerinin bile bu projeyi alamaması için çalışabileceğini belirterek, Trabzonspor'un ne yapıp yapıp bu projeye sahip olmasını istedi. Aşık, askı süresinde başvuran Kalyon İnşaat'ı da eleştirdi. Hasan Kalyoncu'nun bir kenti böylesine karşısına alamayacağını ifade eden Aşık, “Diyelimki aldı. Trabzonspor'la kavga etti ve fiyatı düşürüp projeyi aldı. Nasıl yapacak. O projede bir ön şart var. SİT alanı. Kalyon bunu nasıl kaldıracak? O projeyi aldığında bütün Türkiye'nin gözü üzerinde olacak. Öyle siyasetle, dostlarla, başbakanla SİT'i kaldıramaz. SİT ancak Trabzonspor'un hatrına gevşeyebilir. Bunu Kalyoncu da bilir. Sanırım niyeti Trabzonspor'u ortak yapmak. Ama Trabzonspor bu projeyi tek başına almalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler