EYOF 2011'in belgeseli yapılıyor..

Oyunların tüm aşamalarının tanıtıldığı belgeselde, branşlar, federasyonlar, oyuncular, kamplar ve hazırlıklara ilişkin bilgiler de yer alıyor.Belgeselle sporun yanı sıra Trabzon'un tarihi, turistik ve yöresel zenginlikleri de ekranlara taşınıyor.Belgeseli

EYOF 2011'in belgeseli yapılıyor..

Oyunların tüm aşamalarının tanıtıldığı belgeselde, branşlar, federasyonlar, oyuncular, kamplar ve hazırlıklara ilişkin bilgiler de yer alıyor.

Belgeselle sporun yanı sıra Trabzon'un tarihi, turistik ve yöresel zenginlikleri de ekranlara taşınıyor.

Belgeselin yönetmenliğini yapan Can Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon ve Türkiye'ye yakışan bir yapıta imza atmak istediklerini ifade etti.

Belgeselin, 20'şer dakikalık 15 bölüm halinde olacağını belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:
''Çalışmalarımızı 2 aydır sürdürüyoruz. Her bölümde oyunlarda yer alan branşları tanıtıyoruz. Ayrıca, branşların alt açılımlarından, sporcuların özel hayatlarında yaşadıkları zorlukları ayrıntılı olarak belgeliyoruz. Genç sporcular, kariyerlerinin ilerleyen yıllarında bu filmi izleyip 'biz buralardan geldik' diyecekler. O yüzden bu belgesel onlar için çok kalıcı bir materyal olacak. Türkiye'ye gelecek yıllarda başarı kazandıracak sporcularımız, gençlere hitap eden bu tür organizasyonlardan çıkıyor. Onların profesyonel spor hayatlarına geçişlerini belgeselleştirmek bizler için büyük bir mutluluk.''

Son 7 yıldır sadece spor filmleri üzerine yoğunlaştıklarını kaydeden Saraçoğlu, ''Spor tek başına bir olgu değil. İşin içinde spor turizmi ve şehrin tarihi gibi önemli konuları da var. Amacımız bu iki ana unsuru buluşturabilmek. Trabzon tarihsel anlamda zengin bir bölge. Her bir bölümde bir lokasyonumuzu tanıtıyoruz. EYOF 2011 Genel Koordinatörlüğü'ndeki yetkililerle ve federasyon başkanlarıyla özel röportajalar yapıyoruz. Dolayısıyla belgeselin içerik anlamında zengin bir proje olduğunu söyleyebilirim'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor