Eskrim'de 38 yıl sonra...

38 yıl aradan sonra Büyükler Dünya Şampiyonası'nı yapma hakkını elde etti.

Eskrim'de 38 yıl sonra...

Müminhan Bilgin başkanlığındaki Türkiye Eskrim Federasyonu, 38 yıl aradan sonra Büyükler Dünya Şampiyonası'nı yapma hakkını elde etti.

Türk eskriminde Müminhan Bilgin devrimi yaşanıyor. 1 yıl önce Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığı'na getirilen Trabzonlu Müminhan Bilgin, eskrim ve Türk spor tarihimizde ilkler arasına girebilecek işlere imza atmaya devam ediyor. Özellikle eğitim reformunun ardından sporcuların birçok önemli başarıyı yakalaması ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den tebrik almasının ardından, bu sefer de Türkiye 38 yıl aradan sonra Eskrim Büyükler Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkını elde etti.

Son olarak 1970 yılında Türkiye'de yapılan ve Uluslararası Eskrim Federasyonu'nun (FIE) en çok önem verdiği bu organizasyon, 2009 yılının sonbaharında Antalya'da gerçekleştirilecek ve 100'e yakın ülkeden 3 bine yakın insan ülkemize akın edecek.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, tam bir ekip çalışması örneği sergilediklerini ve özveriyle çalıştıklarını belirterek, “38 yıl aradan sonra böylesine önemli bir organizasyonu ülkemize kazandırmak Türk turizmine ve ekonomisine de katkıda bulunmak anlamına da geliyor. Türk eskrimi güzel günleri yaşamaya devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor