Eskişehirspor Fenerbahçe

Eskişehirspor Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda, maç öncesi son durum ne? İşte detaylar Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasının kapanış karşılaşmasında Eskişehirspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanacak karşıla

Eskişehirspor Fenerbahçe

Eskişehirspor Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda, maç öncesi son durum ne? İşte detaylar

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasının kapanış karşılaşmasında Eskişehirspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Alper Ulusoy yönetecek onunyardımcılıklarını ise Kemal Yılmaz ile Volkan Narinç yapacak. Saat 19.00'da başlayacak maçı Lig tv canlı yayınlayacak. Maçı yayınlayan şifresiz bir kanal bulunmuyor.

Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe 40 puanla 2. sırada yer alırken Eskişehirspor ise 10 puanla son sıradabulunuyor.

İki takım bugüne kadar toplam 73 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 39'unu kazanan Fenerbahçe rakibine üstünlük sağlarken Eskişehirspor 16 galibiyet elde etti. 18 maçta eşitlik bozulmadı. Eskişehirspor ev sahipliğinde oynanan 36 karşılaşmada ev sahibi 14 kez kazanırken 11 maç misafir takımın galibiyetiyle sona erdi. 11 karşılaşma da berabere sona erdi.

İki takım Süper Lig'de 59 kez karşılaştı: Fenerbahçe 30, Eskişehirspor 14 kez kazandı (15B). Eskişehir'de oynanan maçlarda ise kırmızı siyahlıların 13-6 üstünlüğü var (10B). Fenerbahçe'nin en az üç sezonda karşılaştığı rakipleri arasında Süper Lig'deki en kötü ikinci deplasman karnesi Eskişehirspor maçlarında alındı (%20,7'lik galibiyet oranı; Başakşehir maçlarında ,3). İki takımın Eskişehir'de oynadığı son 10 lig maçında da karşılıklı gol atıldı. Eskişehir, Fenerbahçe'yi ağırladığı son yedi maçın sadece birini kaybetti (3G 3B). Fenerbahçe'nin Eskişehir deplasmanındaki son galibiyeti 9 Nisan 2011'de gelmişti (3-1). Fenerbahçe, Eskişehirspor'la ligde yaptığı son 12 maçın yedisini kazandı (3B 2M). Eskişehirspor, son 14 lig maçının 12'sini kaybetti, ancak aldığı iki galibiyet de son beş haftada geldi. Fenerbahçe, ligde en uzun süredir kaybetmeyen takım (8G 3B). Fenerbahçe tüm kupalarda da 19 maçtır kaybetmiyor ve son altı maçını da kazandı.

Fenerbahçe, 2003'ten bu yana bir takvim yılında oynadığı ilk lig maçını kaybetmiyor. Sarı lacivertliler en son 2 Şubat 2003'te Beşiktaş'a 1-0 yenilmiş ve yıla yenilgiyle başlamıştı (7G 5B). Fernandao, Eskişehirspor'a karşı üç lig maçında üç gol attı. Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe formasıyla ilk Süper Lig golünü de ilk yarıda Eskişehirspor'a atmıştı. Eskişehirspor'un son 10 golünün altısına doğrudan katkı yapan Emre Güral (beş gol, bir asist), bu maçta cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Fenerbahçe ligin en çok faul yapan takımı (340), Eskişehirspor ise en az faul yapan dördüncü takım (271). Eskişehirspor bu sezon kafayla bir gol atabildi. Fenerbahçe'nin yediği gollerin ise %31'i kafa vuruşlarından geldi: Gençlerbirliği (%44) ve Osmanlıspor'un (%32) ardından üçüncü sırada. Fenerbahçe ligde 31 ve 45. dakikalar arasında en çok gol atan iki takımdan biri (Osmanlıspor'la birlikte sekiz gol); Eskişehirspor ise bu dilimde en fazla gol yiyen takım (7). Fenerbahçe kalesinde en az isabetli şut gören takım (46), Eskişehirspor ise 97 şutla Mersin İdman Yurdu (110) ve Antalyaspor'un (99) ardından geliyor. Fenerbahçe ligde orta isabet yüzdesi en yüksek takım (%28,5); Eskişehirspor ise ile sadece Konyaspor ve Osmanlıspor'un önünde yer alabildi.

Fernandao, ligin en fazla kafayla şut atan oyuncusu (21). Birol Parlak ise ligin en fazla kafayla uzaklaştırma yapan dördüncü ismi. Eskişehirspor bu sezon Süper Lig'de oyuna yedekten giren oyunculardan en çok gol yiyen takım konumunda (7).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor