Eskişehir Galatasaray'ı dağıttı!

Turkcell Süper Lig'de 8. haftanın kapanış maçında Galatasaray deplasmanda, Eskişehirspor'a 4-2 mağlup oldu. Eskişehir Atatürk Stadı'nda ilk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmada Galatasaray'ın golleri 35. dakikada Ayhan Akman ve 51. dakikada Milan Baros'tan g

Eskişehir Galatasaray'ı dağıttı!
Turkcell Süper Lig'de 8. haftanın kapanış maçında Galatasaray deplasmanda, Eskişehirspor'a 4-2 mağlup oldu. Eskişehir Atatürk Stadı'nda ilk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmada Galatasaray'ın golleri 35. dakikada Ayhan Akman ve 51. dakikada Milan Baros'tan gelirken, Eskişehirspor'un golleri 20 ve 90+1. dakikada Youla, 66. dakikada Murat ile 90+8. dakikada Lovrek'ten geldi. Bu karşılaşmada alınan sonuç kadar hakem Fırat Aydınus'un verdiği kararlar da çok tartışıldı. Galatasaray'da Ayhan Akman, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Fırat Aydınus'a yaptığı itirazlardan dolayı önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

Galatasaray bu sonucun ardından 14 puanda kalırken, Eskişehirspor puanını 12'ye yükseltti.

MAÇIN YILDIZI YOULA OLDU...
Eskişehirspor'un Gineli yıldızı Souleyman Youla, Galatasaray'ı yıkan isim oldu. Son haftalarda performanısını zirveye taşıyan Youla, attığı iki gol ve yaptığı bir asist ile maçın tartışmasız yıldızı oldu.

YOULA FIRSATI KAÇIRMADI...
Eskişehirspor'un fırsatçı golcüsü Youla, Galatasaray karşısında gol perdesini açan isim oldu. Savunmadan atılan uzun topta, Youla iki Galatasaraylı savunma oyuncusunun arasında kaldı, sarı-kırmızılı oyuncuların büyük hatasıyla kaleci de Sanctis ile karşı karşıya kalan Youla, Sanctis'i de kolay bir şekilde geçti ve topu ağlara gönderdi. 1-0.

AYHAN'IN ÇABASI GOLÜ GETİRDİ...
Galatasaray'ın deneyimli oyuncusu Ayhan Akman çalışkan ve hırslı futbolunu Eskişehir deplasmanında bir golle de süsledi. 35. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Ayhan Akman, ceza sahası içinde Arda'nın pasıyla topla buluştu. Ayhan kaleciyle karşı karşıya kaldı, sert ve düzgün bir şut attı, kaleciye de çarpan top havalanıp ağlara gitti. 1-1.

TARTIŞMALAR ARASINDA BİR GOL...
Galatasaray'ın oynadığı son iki maçta sessiz kalan Çek Yıldızı Milan Baros, suskunluğunu Eskişehir deplasmanında bozdu. Baros'un attığı golden sonra, hakem Fırat Aydınus'a Baros'un topu elle düzelttiği yönünde yoğun itirazlar yapıldı. 51. dakikada Kewell'ın ara pasında ceza sahasına hızla hareketlenen Baros topu düzeltir düzeltmez çok sert vurdu, direğe de çarpan top ağlara gitti. 1-2.

BİR TARTIŞMALI GOL DAHA...
Milan Baros'un attığı golden 15 dakika sonra bu kez Eskişehirspor'un beraberlik golü çok tartışıldı. Eskişehirspor'un kazandığı serbest vuruşta Murat Önür'ün sert şutu ceza sahası içindeki Eskişehirsporlu oyunculara da çarpıp yön değiştirdi ve ağlara gitti. Bu pozisyonda Galatasaraylı oyuncuların bu golün ofsayt olduğu yönünde büyük itirazları vardı. Hakemin gol kararını vermesinden sonra Galatasaraylı tüm oyuncular Fırat Aydınus'un üzerine yürüdü. Uzun süre duran oyun, ancak 4-5 dakika sonra başlayabildi.

YOULA İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI...
Hırsı ve attığı gollerle maçın yıldızı olan Youla, Galatasaray'ı yıkan gole imza attı. Galatasaray'ın üstünlük sayısı için yüklendiği dakikalarda Eskişehirspor kontra atağa kalktı. Youla ile başlayan atakta, Serdar sağ kanattan ceza sahasına girdi, yerden yaptığı ortaya Youla kaleye yakın mesafeden ayak koydu, De Sanctis'e çarpan top ağlara gitti. 3-2.

SON NOKTA LOVREK'TEN...
İki gol atan Youla, Eskişehirspor'un dördüncü golünün de yaratıcısı oldu. Youla ile gelişen hızlı atakta, Youla ceza sahasına girdi, uygun durumdaki Lovrek'in önüne çok güzel bir pas attı, Loverek'e ise yalnızca dokunmak kaldı. 4-2.

ES-ES HIZLI BAŞLADI...
Eskişehirspor seyircisinin de büyük desteğiyle başladığı maça çok hızlı başladı. Kanatlardan etkili gelen kırmızı şimşekler, Galatasaray kalesinde ilk dakikadan itibaren önemli tehlikeler yarattı. Özellikle Youla'nın hareketli oyunu, sarı-kırmızılı savunmaya zor anlar yaşattı. Galatasaray ancak 20. dakikadan sonra rakip kaleye gitmeye başladı. Arda ve Kewell'ın taşıdığı toplar ile pozisyonlar bulmaya çalışan Galatasaray, Eskişehir ceza sahası içinde bir türlü aradığı fırsatları bulamadı. Youla'nın golünden sonra Galatasaray beraberlik golünü Ayhan ile buldu. İlk yarıda pozisyon yönünden çok zengin olmayan maçta, Eskişehirspor daha etkili taraf olarak öne çıktı.

G.SARAY HIZLI BAŞLADI, ESKİŞEHİR BİTİRDİ...
İlk yarıda çok kötü bir futbol ortaya koyan Galatasaray, ikinci yarıda daha etkiliydi. İkinci yarının başında Ivesa'nın koruduğu kalede önemli tehlikeler vardı. Baros'un attığı golden sonra, Galatasaray farkı açacak bir iki pozisyon daha yakaladı ancak değerlendiremedi. Eskişehirspor ise temponun düştüğü dakikalarda bir duran topta beraberlik golünü buldu. Bu golden sonra oyuna yeniden tempo geldi, Youla'nın son dakikada attığı gol ise skoru belirledi. 3-2.

G.SARAY LİNCOLN'Ü ÇOK ARADI...
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Linclon, Eskişehir deplasmanında kart cezası nedeniyle takımındaki yerini alamadı. Galatasaray özellikle hücum organizasyonlarında yıldız oyuncusun yokluğunu çok aradı. Bir türlü hücumlarda organize olamayan Galatasaray, son maçlardaki hücum zenginliğinden çok uzaktı. Olympiakos maçının kahramanlarından olan Kewell da Eskişehir'de etkisiz bir performans sergilerken, Milan Baros ve sakat sakat oynayan Ayhan Galatasaray'ın sivrilen isimleriydi.

SARI KARTLAR HAVADA UÇUŞTU...
Çok sert bir mücadele olmasa da Eskişehir - Galatasaray maçında sarı kartlar havada uçuştu. Özellikle hakeme itirazdan görülen kartların sayısını akılda tutmak çok zordu. Fırat Aydınus, Galatasaray'ın yediği golden sonra yapılan itirazlar üzerine yalnızca bir pozisyonda 5 sarı kart gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler